L'Ajuntament instal·la 200 nous contenidors grocs amb Ecoembes

En l’última anualitat s’han recollit 3,2 tones d’aquest tipus de residu a través dels dispositius instal·lats en la via pública

L'Ajuntament instal·la 200 nous contenidors grocs amb Ecoembes
10/12/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en Junta de Govern la signatura del conveni per a ampliar la col·laboració amb Ecoembes (Ecoembalajes España S.A.) per a augmentar en 200 els contenidors grocs per a recollida d’envasos lleugers instal·lats a la ciutat. En l’actualitat Alacant compta amb 873 dispositius d’aquest color amb els quals en l’última anualitat s’han recollit 3.223.380 quilos d’aquest residu.

El regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha ressaltat que “amb aquesta ampliació del conveni podrem ampliar el reciclatge a la ciutat d’Alacant, especialment d’envasos lleugers, que gràcies a l’esforç de tots els ciutadans ens permeten tindre una gestió i tractament dels residus cada dia més sostenible a l’una que reduir els seu cost per a les arques municipals”.

Amb la instal·lació dels nous contenidors, el departament de Neteja i Residus municipal deurà, amb els mitjans actuals i que supose un increment de despeses en la recollida, reestructurar els recorreguts de recollida d’envasos, ajustant les freqüències actuals, encara que en el cas que se superaren els ràtios previstos de reciclatge es realitzaria una nova valoració del servei.

Manuel Villar ha ressaltat el fet del reciclatge d’envasos lleugers es situà en 9,72 quilos per habitant, “qüestió que és important ressaltar perquè és la contribució que realitzen les alacantines i alacantins a la sostenibilitat i a la reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera”.

L’edil ha assenyalat que estem avançant en tots els àmbits, des de la inspecció del compliment del contracte a la vigilància i sancions, millores en el reciclatge i compostatge, desenvolupament de la nova planificació en matèria de gestió i tractament per a cobrir les necessitats i els reptes que té plantejats la ciutat a curt i mitjà termini.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × one =