La Generalitat assigna 33 habitatges en lloguer assequible en la província d'Alacant

Dos d’aquests habitatges de Pilar de la Horadada s’han cedit a famílies les cases de les quals van ser destrossades pel temporal DANA

La Generalitat assigna 33 habitatges en lloguer assequible en la província d'Alacant
10/12/2019 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha assignat a la província d’Alacant durant el mes de novembre 33 habitatges en règim de lloguer assequible.

Es tracta d’uns immobles que formen part de diverses promocions d’habitatges que EVha gestiona a la província. Concretament, s’han assignat 14 habitatges a Sant Vicent del Raspeig, 13 a Orihuela, 5 a Pilar de la Horadada i una a Alacant.

Cal destacar que dos dels habitatges de Pilar de la Horadada s’han cedit a famílies afectades pel temporal DANA del setembre passat. Les fortes pluges van provocar importants danys en les seues llars, la qual cosa els impedeix residir en elles en condicions dignes d’habitabilitat. Davant aquesta situació, la Vicepresidència Segona els ha cedit de manera temporal els habitatges fins que se’ls facilite una solució definitiva.

Cal recordar que en l’assignació dels habitatges de lloguer assequible s’aplica la resolució del 16 de juny de 2017, que prioritza l’accés a habitatges protegits a col·lectius vulnerables com a víctimes de violència de gènere; persones afectades per un desnonament derivat d’una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer; discapacitats amb un grau reconegut; famílies amb menors a càrrec seu; famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat, entre altres.

Anteriorment a aquesta resolució, que estableix uns criteris socials a l’hora d’assignar els habitatges, l’adjudicació es realitzava, únicament, segons ordre de sol·licitud i nombre d’habitatges buits, sense tindre en compte la situació específica de la unitat familiar.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat que aquest és “un Consell compromés amb tots els seus ciutadans, però especialment amb els col·lectius més vulnerables, i per a això hem establit mesures que afavorisquen el seu accés a l’habitatge digne”.

De les assignacions del mes de novembre a la província d’Alacant, deu han sigut per a joves, huit a unitats familiars amb algun membre amb diversitat funcional, tres corresponen a víctimes de violència de gènere, dos per a persones majors i altres dues a famílies que havien perdut la seua casa a causa d’execucions hipotecàries.

En tractar-se d’habitatges en lloguer assequible, l’arrendament mensual va des dels 206 euros als 350, més despeses de comunitat i impostos municipals. El preu dependrà de les característiques de cada immoble i el nombre d’habitacions.

A més, d’acord amb el Pla de Lloguer Assequible que aplica la Conselleria, aquests preus s’ajusten en funció la capacitat econòmica de la família.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 12 =