Intervenció en la platja de Sant Joan per adequar l'arena

S’inicien els moviments per a perfilar i moure 9.000 metres cúbics d’arena en la platja de Sant Joan

Intervenció en la platja de Sant Joan per adequar l'arena
14/11/2019 -

La regidoria de Neteja de l’Ajuntament d’Alacant ha començat la segona fase dels treballs d’adequació i serveis a la Platja de Sant Joan. La vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, al costat del regidor de Neteja, Manuel Villar, han presentat les actuacions programades de reperfilat i anivellament de l’arena de Platja Sant Joan, acompanyats dels representants veïnals de la Platja de Sant Joan.

L’edil Manuel Villar va explicar que aquesta intervenció “no es feia des de fa 17 anys i amb ella s’espera que la platja es mantinga en bones condicions durant una dècada”, al mateix temps que va detallar l’operació que tindrà una duració d’unes dues setmanes i consisteix a “moure més de 9.000 metres cúbics d’arena, es deixarà la mateixa 20 centímetres per davall del passeig i s’elevarà uns deu metres cap a dintre de l’arena per a millorar la protecció del passeig, també es canalitzarà l’arena en els sobreeixidors perquè aboque l’aigua de pluja directament a la mar i no s’estenga per tota la platja evitant així arrossegaments i pèrdua d’arena”.

Per la seua part la vicealcaldessa va incidir que aquesta intervenció “es realitza ara a les nostres platges que és temporada baixa, i durarà poc perquè com més prompte millor estiguen les platges en les millors condicions”, i va subratllar que “era necessària, després de les pluges torrencials de setembre, invertir temps i esforç a recuperar-les , i en aquest cas estem intervenint a la platja de Sant Joan on estem procedint a una intervenció integral fins i tot canviant els llavapeus”.

Després de la primera fase, on el Patronat de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Alacant va retirar les passarel·les i els llavapeus existents a la platja de Sant Joan, la regidoria de Neteja ha començat ja amb la segona fase d’anivellat d’arena després dels diversos temporals de mar, vent i pluja esdevinguts al llarg dels últims mesos a la província.

El regidor de Neteja ha explicat als mitjos presents que “el servei de neteja d’Alacant ha començat a anivellar l’arena amb la maquinària especifica amb l’objectiu d’emplenar les zones que han patit perdudes i desnivells d’arena, així com l’acumulació d’arena al costat del muret de separació de la platja amb el passeig marítim de l’Avinguda de Niça”. Ha declarat l’edil.

Concretament, està previst moure més de 9.000 metres cúbics d’arena, i també es canalitzarà l’arena en els sobreeixidors perquè aboque l’aigua de pluja directament a la mar i no s’estenga per tota la platja evitant així arrossegaments i pèrdua d’arena.

A més la regidor de Turisme i Platges, Mari Carmen Sánchez, ha destacat que “aquestes labors de manteniment i anivellat d’arena es produeixen coincidint amb el final de la temporada estival” a més aquestes labors s’han coordinat entre les regidories de Medi Ambient i Turisme així com amb el Servei Provincial de Costas a Alacant i l’Associació de Veïns de Platja de Sant Joan.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × two =