L'Agència Local de Desenvolupament aprova un pressupost de 2,6 milions d'euros per a 2020

Incideixen en l’impacte a ‘Alacant Futura’, el desenvolupament del cinturó industrial i l’obertura d’una Oficina d’Atracció d’Inversions

L'Agència Local de Desenvolupament aprova un pressupost de 2,6 milions d'euros per a 2020
14/01/2020 -

El Consell Rector de l’Agència Local de Desenvolupament, integrat per representes dels grups municipals i agents socials, ha aprovat els seus pressupostos per a 2020 per un import de 2.657.485 euros, un 4,12 per cent més. Els comptes d’‘Impulsalicante’ creixen per segon any consecutiu després que l’any passat ho fera en un 14,25 per cent. A més de la formació ocupacional i l’emprenedoria, l’ALD d’Alacant aposta pel desenvolupament digital de ‘Alacant Futura’, el cinturó industrial per a avançar cap a la Ciutat Empresarial i anuncia l’obertura d’una Oficina d’Atracció d’Inversions.

En la reunió han participat a més dels representants dels grups polítics municipals, els representant dels sindicats majoritaris UGT i CC.OO, així com de la patronal CEV. Els comptes s’han aprovat amb tots els vots a favor excepte l’abstenció dels grups municipals Socialista, Compromís i Unides Podemos.

La regidor d’Ocupació i Foment, Mari Carmen d’Espanya, responsable de l’ALD ha manifestat que “augmentem els comptes d’‘Impulsalicante’ per segon any consecutiu per a continuar treballant amb més força en les polítiques de formació ocupacional per a aturats i emprenedoria”.

“Aquest pressupost reflecteix el camí que anem portar en aquests pròxims anys que se sustenta en tres eixos: l’impuls digital d’Alacant en el marc de l’estratègia ‘Alacant Futura, el desenvolupament del cinturó industrial d’Alacant per a avançar cap a la ‘Ciutat Empresarial’ millorant les nostres àrees econòmiques dotant als polígons de més serveis i zones verdes i atraient inversions de diferents administracions i Europa, així com privades, amb la posada en marxa de l’Oficina d’Atracció d’Inversions”, ha explicat d’Espanya.

D’Espanya també s’ha felicitat per “haver superat en aquest exercici pressupostari un nivell d’execució del 90 per cent, la qual cosa posa de manifest la bona gestió realitzada pel seu equip directiu i tècnic als quals hem de felicitar, que ha permés desenvolupar les polítiques d’impuls de formació per a l’ocupació i emprenedoria”.

Principals partides

Els comptes passen de 2.552.392 euros del pressupost d’aquest 2019 a 2.657.485 euros per a 2020, un 4,12 per cent més. D’Espanya ha ressaltat que els comptes de 2019 ja van créixer respecte a 2018 un 14,25 per cent el que “posa de manifest l’aposta per les polítiques de foment de l’ús d’aquest Ajuntament”.

Entre les partides incloses destaquen els 100.000 euros destinats al desenvolupament de l’estratègia ‘Alacant Futura’, 80.000 euros per a millores en àrees industrials, 30.000 euros a la nova Oficina d’Atracció d’Inversions, 30.000 euros a assistència per a la captació de Fons Europeus per a polítiques d’ocupació i emprenedoria. També es destina més de mig milió d’euros als diferents programes de formació laboral per a aturats i 300.000 euros per a desenvolupament d’accions emmarcades en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenibilitat i Integració (EDUSI) vinculades a ‘Impulsacultura i projecta’ i altres 150.000 euros a entitats socials sense anime de lucre per a suport de projectes dirigits a formació ocupacional.

Tres milions en polítiques actives d’ocupació

A més, D’Espanya també ha ressaltat els més de tres milions d’euros que gestiona l’ALD en polítiques actives d’ocupació procedents d’altres administracions dirigides a programes com: Empuju, Encuju, Encorp, subvencions per a agents de desenvolupament local, tallers d’ocupació, certificats de professionalitat, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − nineteen =