Alacant alça la suspensió a vetlladors, activitats a l'aire lliure i prohibeix bany

L’alcalde insisteix a recomanar molta precaució a la població, evitar els desplaçaments innecessaris i que estiga atenta a tota la informació que des de l’Ajuntament s’anirà facilitant sobre l’evolució de la condicions meteorològiques

Alacant alça la suspensió a vetlladors, activitats a l'aire lliure i prohibeix bany
20/01/2020 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, a la vista de l’evolució favorable de les previsions meteorològiques, ha decretat l’aixecament de la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure i del tancament dels parcs, així com les restriccions als vetlladors. Es manté la prohibició del bany en totes les platges del terme municipal de la ciutat i es recomana no acostar-se a les zones costaneres.

El primer edil ha insistit, no obstant això, a demandar a la població precaució, que evite tots els desplaçaments innecessaris i que estiga atenta a la informació sobre l’evolució de les condicions meteorològiques que s’anirà facilitat des de l’Ajuntament d’Alacant.

L’aixecament de les restriccions es produeix, segons el responsable de l’àrea de Seguretat, José Ramón González, després que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana haja rebaixat la situació del municipi d’Alacant a preemergència de nivell groc per fenòmens meteorològics adversos. El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat estableix a Alacant la situació de:

  • EMERGÈNCIA SITUACIÓ 1 PER NEVADES EN A les COMARQUES DE L’ALT VINALOPÓ, L’Alcoià I L’Alacantí.
  • PREEMERGÈNCIA PER NEVADES NIVELL TARONJA EN INTERIOR I LITORAL NORD.
  • PREEMERGÈNCIA PER FENÒMENS COSTANERS NIVELL TARONJA EN LITORAL NORD.
  • PREEMERGÈNCIA PER FENÒMENS COSTANERS EN LITORAL SUD.
  • PREEMERGÈNCIA PER PLUGES EN INTERIOR I LITORAL NORD.
  • PREEMERGÈNCIA PER VENTS EN TOTA LA PROVÍNCIA.

TEMPORAL EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Des Del diumenge 19 de gener un fort temporal en l’àrea mediterrània afecta a tota la Comunitat Valenciana i es prolongarà en els següents dies. Aquest temporal porta associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners.

Pràcticament totes les zones de l’interior s’han vist afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centren en les zones litorals que a més tindran pluges de tipus persistent.

Els models donen com a previsió que el temporal s’iniciara el diumenge, amb cotes de neu molt baixes en la matinada del dilluns.

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

S’aconsella extremar la precaució en els següents àmbits:
– Municipis de l’interior: estar preparats davant els problemes en la xarxa viària que puguen portar a situacions d’aïllament temporal, sobretot comprovar les comunicacions per a informar de qualsevol mena d’incidència.

– Municipis costaners: especial atenció als passejos marítims que podran veure’s afectats per un temporal de fort vent i onatge. Les pluges podrien tindre certa intensitat en el sud de València i nord d’Alacant.

– Celebració de les fogueres de Sant Antoni: durant el cap de setmana ja es preveu vent que en algunes zones pot superar els 60 km/h. Prenguen les mesures necessàries per a evitar qualsevol tipus d’incendi.

Consells a la població:

En la web del 1·1·2 CV www.112cv.gva.es en l’apartat d'”Informació al ciutadà” disposen dels llistats de consells a la població davant tots els riscos previstos per a aquests dies i també poden realitzar seguiment de l’episodi en twitter @GVA112.

En cas de produir-se incidències importants en el seu municipi, haurà d’informar el Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o a través del telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × two =