Alacant estrenarà al setembre un reglament que regule l'ús de patinets elèctrics

El regidor de Seguretat i Trànsit assegura que s’està treballant les al·legacions del reglament propi a l’espera que la Direcció General de Trànsit traga la seua regulació

Alacant estrenarà al setembre un reglament que regule l'ús de patinets elèctrics
19/08/2019 -

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha anunciat que al llarg del mes de setembre espera poder posar en marxa el reglament que regule l’ús de vehicles d’ús personal (patinets) en la via pública. “Estem resolent al·legacions, per a poder avançar en la redacció del document, que esperem puguem posar en marxa al llarg de setembre”, ha manifestat l’edil.

González ha comentat que “s’estan produint situacions tant per part dels usuaris de vehicles de mobilitat personal com per part dels mateixos vianants i resta de conductors que volen tindre un aclariment”. “Pensàvem que la Direcció General de Trànsit anava a traure una normativa, qüestió que de moment no s’ha produït, per la qual cosa seguirem amb el nostre reglament, encara que hàgem de sotmetre’l o adaptar-lo a la normativa que servei en el seu moment la DGT” ha comentat l’edil qui ha afegit que “la nostra intenció és tindre un nou reglament en poc temps al llarg del mes de setembre”.

Obligacions i limitacions

El regidor de Seguretat i Trànsit ha assenyalat que “estem tots els municipis en el mateix, que hi haja una assegurança de responsabilitat civil, l’ús del casc, que no vagen per les voreres, que usen els carrils bici, en la línia del que la majoria dels ajuntaments estan posant en marxa”. També s’hauran de resoldre les velocitats màximes de circulació en cadascun dels itineraris autoritzats.

José Ramón González, que també ocupa el lloc de vicepresident de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, ha comentat que “estem tots els municipis interessats en què es traga una nova reglamentació per als patinets i bicicletes elèctriques per part de la DGT que no s’ha produït, estem avançant amb els patinets i també cal fer-ho amb les bicicletes elèctriques”.

Les bicicletes com els patinets poden anar per carril bici, calçada bici i vorera bici. González s’ha mostrat que “han d’assemblar-se els patinets amb les bicicletes, però ha de publicar la regulació la Direcció General de Trànsit”.

Punts de recàrrega

El regidor de Seguretat i Trànsit ha anunciat a més que “estem en converses amb algunes companyies per a incorporar dos punts de recàrrega ràpida d’uns 15 a 20 minutos, un en la zona de la Universitat i polígon industrial de Rabasa i un altre en la zona del Camp de golf en Platja Sant Joan”.

“Les ciutats estan traient als afores les instal·lacions dels nous punts de recàrrega, que requereixen avingudes àmplies i amb espai suficient per a evitar que es formen cues o retencions en el trànsit” ha puntualitzat l’edil.

Alacant compta amb algun punt de recàrrega en el centre urbà, com el situat en l’avinguda Alfonso el Savi amb recàrrega de dues hores i mitja, que té molt poc ús pel temps de recàrrega. La major part d’aquest servei de recàrrega es troba en pàrquings i en garatges particulars en l’actualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × two =