Alacant inaugura el seu 17 Congrés sobre la Violència contra la Dona

Alacant inaugura el seu 17 Congrés sobre la Violència contra la Dona
06/11/2019 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, han inaugurat hui el 17 Congrés sobre la Violència contra la Dona, que se celebra en el ADDA sota el lema ‘Posem el focus en el que de veritat importa’. Durant dos dies, en aquest congrés, s’aborda el tractament de la violència de gènere de manera multidisciplinària amb experts i especialistes per a reflexionar, debatre, qüestionar i aportar solucions que permeten millorar els serveis, els recursos i la intervenció amb les víctimes.

Davant un aforament de més d’un miler de persones l’alcalde ha advocat per “trencar el desequilibri que existeix entre les mesures pal·liatives i preventives des de tots els àmbits i de manera multidisciplinària, per a aconseguir atallar tot tipus de violència contra les dones”.

El primer edil ha mostrat la seua gran preocupació per aconseguir treballar la prevenció, incidint en què “no ens esforcem prou, tant com deuríem, i existeix un evident desequilibri i no podem conformar-nos, en cap concepte, ja que aqueix desequilibri que existeix entre la prevenció i el pal·liatiu, ha de desaparéixer i ha de ser una de les prioritats per a tots”.

En aquest sentit, Barcala ha subratllat que per a aconseguir grans avanços s’han de realitzar canvis i per a aconseguir-los va explicar que a l’Ajuntament d’Alacant es treballa des de l’educació, la conscienciació i la prevenció, amb accions i campanyes en els centres escolars i amb els serveis d’atenció directa a les víctimes des de la Regidoria d’Igualtat i la Policia Local en el Gabinet de Violència de Gènere.

“Treballem localment per exemple amb la campanya de prevenció d’agressions sexistes que impulsem en les festes de Fogueres ‘Campanya Planta cara. Zero agressions sexistes’, amb el Programa de Prevenció de la Violència de Gènere en Educació Secundària, o elaborant i editant manuals i guies per a professionals i la ciutadania de resposta ràpida en situacions de violència de gènere”, ha afegit l’alcalde.

L’Ajuntament d’Alacant des de la Unitat d’Atenció Integral a les víctimes de violència de gènere presta assessorament jurídic, psicològic, teleassistència mòbil; i en el GAVID la Policia Local s’ofereix, durant 24 hores, protecció a les víctimes de violència masclista i suport amb l’ajuda en la confecció de la denúncia; també tramiten les diligències als Jutjats corresponents en un termini inferior a 12 hores des que ocorre el succés i els proporcionen atenció sanitària, jurídica i psicològica a la víctima.

Així mateix l’alcalde també ha assenyalat que la violència contra les dones “és un problema que atenta contra un dels pilars fonamentals de la nostra societat com és la família”, al mateix temps que ha fet una crida a totes les administracions perquè “ens posem a treballar perquè és un tema del qual més ens preocupa que afecta directament a la convivència familiar, i la família és el nucli de la nostra societat”.

Per la seua part Barcala ha recordat que els Plens municipals s’inicien per acord donant una relació de tots els casos en els quals s’han produït assassinats de dones. “Portem tres anys fent-ho i no hi ha hagut ni un només ple que no hàgem hagut de fer-ho, on guardem un minut de silenci. En la lluita per erradicar la violència contra les dones estem tots els grups polítics units, i el Ple va aprovar un acord per a ser un llaç indestructible i una sola veu que pose fre a aquesta xacra”, ha incidit.

A més, l’alcalde ha defensat que tenim “una crisi de valors tan gran que en els propis joves s’està disparant la violència de gènere, i això significa que no els estem educant bé des del col·legi, hem de participar activament en polítiques que els ensenyen des de xicotets que ací som tots absolutament iguals, i la violència mai és una alternativa i un camí injustificable i absolutament execrable”.

Finalment ha agraït a la Diputació d’Alacant i al seu president l’organització d’aquest congrés tan important, que compleix hui la seua dissetena edició, i ha mostrat el seu desig que aporte moltes solucions, reflexions i sobretot proposades per a aconseguir erradicar una de les xacres més cruels i inhumanes de la nostra societat: la violència contra la Dona, màxima expressió de la desigualtat que encara existeix entre homes i dones.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + nine =