Alacant iniciarà les obres de Torre Sarrió amb una inversió de 604.686€

Alacant iniciarà les obres de Torre Sarrió amb una inversió de 604.686€
30/06/2020 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en Junta de Govern la contractació del pla de coordinació de Seguretat i Salut, per a donar inici a les obres de la segona fase de rehabilitació de la històrica Torre Sarrió, que compten amb una inversió de 604.686 euros, serà realitzada per la mercantil Enees Servicios Integrals S. a. amb un termini d’execució de set mesos, per a convertir-lo en centre d’interpretació de les Torres de l’Horta. Aquesta intervenció es tracta d’una actuació molt esperada que permetrà posar en valor una construcció defensiva de l’horta alacantina, catalogada com a Bé d’Interés Cultural.

La rehabilitació del conjunt de la Torre i Casa Sarrió és un projecte molt reclamat des de fa anys per associacions veïnals i festeres de la zona de la Condomina. El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos, ha subratllat que aquesta construcció defensiva “constitueix una riquesa patrimonial arqueològica important per a la ciutat, ja que existeixen poques torres d’aquesta mena de propietat pública que puguen ser visitades i que com és el cas vaja a albergar un centre d’interpretació de les Torres de l’Horta i tinga una funció social”.

El conjunt en el qual es pretén actuar està format per una torre de defensa del segle XVI i una casa annexa, les quals han quedat dins de la glorieta denominada Esportista Carolina Pascual, en la Partida de la Condomina, amb una superfície de 5.025 metres quadrats.

La Torre Sarrió ja va ser sotmesa a una primera fase de rehabilitació en 2010, que va consistir en la demolició d’alguns elements impropis a la casa annexa i en la posterior rehabilitació de façanes i cobertes, així com la construcció d’un forjat de planta primera o naya. A la torre la rehabilitació, amb excepció de l’aljub, va tindre un caràcter més integral, faltant només la instal·lació d’enllumenat.

En aquesta segona fase es pretén completar les obres amb una actuació en l’estructura, construint l’escala de pujada a la planta primera i afegint un forjat intermedi en la part nord de la nau de l’antic celler. Així mateix, es dotarà a l’edifici de totes les instal·lacions necessàries per a la seua obertura al públic en condicions que permeten la seua total accessibilitat.

Després de la rehabilitació, s’espera que es puga procedir a la visita de la Torre en grups reduïts i tutelada per monitors, donades les condicions poc adequades d’accessibilitat, ja que en l’actualitat existeixen poques torres de titularitat pública que es puguen visitar.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one + 5 =