Alacant instal·la pantalles panoràmiques de 29 polzades en els autobusos públics

Alacant instal·la pantalles panoràmiques de 29 polzades en els autobusos públics
12/08/2019 -

El regidor de Transports de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar, ha informat que dins del Pla de millores impulsat en la xarxa urbana dels nostres autobusos públics de Masatusa s’han començat a instal·lar les pantalles TFT panoràmiques de 29 polzades per a mostrar la posició relativa de l’autobús dins de l’itinerari de les línies i subministrar informació d’interés en relació amb el servei -com les noves parades, els avisos, desviaments, o els canvis de parades per obres.
Està previst que les pantalles panoràmiques s’instal·len en els prop d’un centenar d’autobusos, així com es doten a totes les línies d’un sistema de WIFI gratuït per als usuaris i per a això ja s’estan instal·lant els encaminadors i s’espera poder posar a prova i anar incorporant també aquesta millora en els pròxims mesos i que estiguen funcionant abans de finalitzar l’any.

Des de l’Ajuntament l’edil Manuel Villar va destacar la importància d'”invertir en la nostra flota d’autobusos per a dotar-la de les noves tecnologies i poder oferir un millor servei públic de transports acostant la informació als usuaris perquè cada vegada siguen més les persones que decidisquen utilitzar els autobusos en els seus desplaçaments diaris”.

Pla d’Inversions

L’Ajuntament d’Alacant va aprovar un Pla d’inversions per a la millora del servei públic de transport urbà que finalitza enguany 2019, que va ser dotat amb un pressupost total de 4,4 milions d’euros amb l’objectiu de millorar i modernitzar el transport públic i garantir el principi d’accessibilitat universal a Alacant.

A més ja s’ha instal·lat un nou SAE -Sistema d’Ajuda a l’Explotació-, que està en proves per a ajustar-ho amb el qual els autobusos tindran un sistema per a controlar la seua posició i així es podrà facilitar una millor i més actualitzada informació en temps real en els panells de tot el sistema.

L’edil de Transports va informar que s’està substituint el sistema actual pel nou que “comptarà amb més funcionalitats i una connectivitat 3G/4G, permetent així saber on es troba l’autobús en temps real a cada moment i la geolocalització dels mateixos”

A més una altra de les novetats que està en manera proves en el canvi de les expenedores, amb un nou Sistema de Monética amb connectivitat 3G/4G, actualment s’estan provant els pupitres i la instal·lació en el lloc de conducció.

Amb aquesta novetat tal com ha assenyalat Manuel Villar “s’aconseguirà poder recarregar els bons a través d’internet en la pàgina web del servei de transports sense haver d’anar físicament a un establiment, i a més permetrà també als usuaris que accedisquen per la porta posterior amb mobilitat reduïda i cancel·lar còmodament la seua targeta en accedir a l’autobús”.

Càmeres de videovigilància

Finalment dins de les novetats destaca el nou sistema de càmeres de videovigilància que s’han instal·lat a l’interior dels autobusos, la incorporació de càmeres posteriors de suport a les maniobres marxa arrere, i el sistema d’Ajuda a la Conducció Eficient al conductor per a realitzar una conducció més segura, eficient i confortable per a l’usuari.

Balanç de resultats de Bono 30 dies i del Bo 4/30.

Respecte als bons que s’han posat en marxa des de l’Ajuntament d’Alacant informar que s’han donat d’alta un total de 1.000 nous “Bono 30 dies” municipal , amb tarifa plana de 40 €, per a tots els usuaris del transport a Alacant, que es pot obtindre a través de la web www.bono30diasayto.es.

L’únic requisit per a poder sol·licitar aquest bo municipal és estar empadronat, com a mínim, un any de forma ininterrompuda, en el municipi d’Alacant, i el podran fer totes les persones majors de 5 anys.

A més sobre el bo nou Bono ‘Ruta 4/30 Jove’ s’han donat d’alta i repartit un total d’11.000 bons amb tarifa plana de 15 euros per als joves de 5 i 30 anys, tots dos inclusivament, que els poden sol·licitar les persones que estiguen empadronades, com a mínim, un any de forma ininterrompuda, en el municipi d’Alacant i que compleixen els requisits, es poden sol·licitar en la web http://www.bonoruta4-30ayto.es/.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + five =