Alacant presenta el programa d'hàbits de vida saludables 'Escoles Saludables'

Alacant presenta el programa d'hàbits de vida saludables 'Escoles Saludables'
27/11/2019 -

La regidora de Comerç, Consum, i Hostaleria de l’Ajuntament d’Alacant, Lídia López, ha presentat hui el programa ‘Escoles Saludables’ creat per a formar i educar als joves, famílies i professors en hàbits de vida saludables, alimentació equilibrada, realitzar activitat física diària i una adequada higiene personal.

Aquesta iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament s’ha presentat en el Col·legi Sant Roque, centre que va acollir en el passat curs escolar una primera experiència pilot amb la participació de 92 alumnes, i que gràcies a l’èxit i el bon acolliment, enguany s’ha ampliat a set centres educatius en els quals participaran un total de 552 alumnes de Virgen del Remedio, Santíssima Faz, Bacarot, El Plameral, Rabassa, Eusebio Sempere, Santo Domingo.

La regidora, Lidia López, ha explicat que amb la implantació en els nostres Centres Escolars del programa s’aconseguirà “oferir les eines necessàries per a formar i educar als alumnes, conscienciar en hàbits i forma de vida saludable, implicant-se amb una actitud responsable, i per a pròximes edicions s’estendrà als altres col·legis de la nostra ciutat”.

Alacant és hui pionera a impulsar el projecte ‘Escoles Saludables’ entre els nostres centres educatius d’infantil, primària i secundària, i aquest projecte ha sigut possible gràcies al Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant –A prop-, i a un ampli equip d’experts en nutrició i la salut.

El programa implica un compromís per part del Centre Escolar, a complir la realització d’un calendari de tallers educatius per a tots els cicles formatius, així com la del professorat en activitats paral·leles al programa, amb concursos, jornades, activitats com la visita a Mercalicante i a la Llotja de Peix, aprendre a realitzar la compra i amb la participació activa fonamental dels pares, a través de l’AMPA, amb xarrades, jornades i recomanacions de vida saludable.

Per a l’edil de Consum és fonamental aquesta implicació de les famílies i els educadors amb l’objectiu de “aconseguir que els joves aprenguen des de la infància rutines saludables, i en l’edat adulta tinguen una forma de vida amb una adequada alimentació, realitzen esport, usen bé les noves tecnologies i aconseguisquen tindre unes relacions amb els altres saludables”.

Durant aquest matí s’ha organitzat una Jornada d’hàbits de vida saludable al pati del Col·legi Sant Roque amb l’assistència d’alumnes, pares i professors, on s’han instal·lat carpes amb tallers d’alimentació, exercici físic, joc de la fruita, higiene, representació de titelles i s’ha repartit fruita.

Distintiu ‘Escola Saludable’

Altra de les novetats que es posarà en marxa és el distintiu de qualitat ‘Escola Saludable’, que atorgarà l’Ajuntament d’Alacant, a través del Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant.

“Amb el segell de qualitat els centres es posicionaran com a referents en hàbits de vida saludables, i aquest distintiu reflectirà el seu compromís per a oferir el millor a la comunitat escolar, generant confiança entre pares i mares”, va asseverar la regidora de Consum.

Per a aconseguir aquest distintiu es comptarà amb l’assessorament del professorat del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant, i la col·laboració de l’Associació per a la Difusió Educativa de la Nutrició i Salut, l’Associació de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris, i Mercalicante, que avalaran el Segell i que el centre educatiu que el posseeix ha aconseguit l’objectiu de qualitat marcat en el programa, quant a educació, formació i actuació en hàbits de vida saludable.

Escola Saludable, s’atorga a un centre amb un entorn en el qual totes les parts implicades, -alumnat/a, professorat, direcció, famílies, empresa o personal del menjador- propicien l’adequat funcionament del programa, i s’han implicat en l’organització del mateix per a repercutir positivament en el desenvolupament del menor en la consecució d’una vida saludable.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 1 =