Alacant restaurarà el llenç oest de la Muralla de la Muntanya de Benacantil

La Junta de Govern tira avant el Pla de Seguretat i Salut com a pas previ a l’inici de les obres aprovades a principis de maig amb un pressupost de 85.000 euros

Alacant restaurarà el llenç oest de la Muralla de la Muntanya de Benacantil
16/08/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en la Junta de Govern el Pla de Seguretat i Salut de les obres de reparació del Llenç Oest de la Muralla de la Muntanya Benacantil, com a pas previ a l’inici de les obres adjudicades al maig amb un pressupost de 85.653 euros. D’aquesta forma, es realitzarà la restauració necessària per a retornar a cada element el seu estat original i evitar la seua deterioració. Al mateix temps es procedirà al sanejament i eliminació de vegetació que tinga afecció sobre els elements arquitectònics i que afecte la seua conservació. El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha mostrat la seua satisfacció “per l’inici d’aquesta actuació que es va adjudicar a principis de maig i que contribueix a la protecció del patrimoni de la ciutat com són les muralles de la muntanya Benacantil”. L’actuació va ser adjudicada a la mercantil SYDCA-XXI CONSTRUCCIONS, S.L. per un import de 85.653,33 euros.

Es tracta d’una construcció protegida segons el Pla Especial de Protecció de l’Entorn del Castell de Santa Bàrbara, amb catalogació de monument i denominat Bé d’Interés Cultural i Patrimoni històric d’Espanya. Prèviament, el desembre de 2018, la Junta de Govern Local va aprovar la convocatòria d’un procediment obert amb la finalitat de contractar l’execució de les obres correspostes en aquest projecte de reparació. Es va precisar un termini d’execució de dos mesos i ha comptat amb un pressupost base de licitació de 109.503,11 euros.

Proposta de reparació

Una vegada determinat l’estat de les diferents zones objecte d’aquest projecte, s’ha procedit a elaborar una proposta de reparació específica per a cadascuna de les patologies observades en les diferents zones de la muralla. Prèviament a la realització dels treballs, es barrarà la zona afectada i els seus corresponents accessos a la muralla, de forma més efectiva que l’existent impedint l’accés de les persones i evitant possibles accidents.

Les obres inclouen la retirada de la vegetació existent en la muralla mitjançant un desbrossament manual inicial i un tractament amb herbicides posterior. També es procedirà a la retirada i demolició de tots els elements solts o susceptibles de desprendre’s.

Paviment en mal estat

A més, es procedirà a la reconstrucció de les zones perdudes en el paviment i les escales de la muralla, així com la prolongació de la maçoneria com a ampit, pel fet que actualment presenten un estat molt deteriorat, amb zones despreses i unes altres prop d’estar-lo, podent generar un risc per a les persones.

Així mateix, es restituirà cadascun dels elements on es pretén actuar retornant-li a cadascun d’ells la seua configuració original tant en la seua estructura interna com en el seu acabat final. En tractar-se d’un ben protegit, resulta per a això imprescindible l’actuació d’un equip arqueològic que realitze els seus aixecaments i preses de dades de l’estat actual i del reparat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve − 4 =