El director general de Turisme presenta el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d'Alcoi

Alcoy es el primer municipio de interior de la provincia de Alicante que cuenta con un plan de estas características

El director general de Turisme presenta el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d'Alcoi
10/06/2020 -

El director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos, ha destacat en la presentació del Pla Director de Destinació Turística d’Alcoi que “l’aspecte més important dels DTI és el referit a la governança, és a dir, que el mateix destí controle, coordine, desenvolupe i implemente les accions no sols en l’àrea de turisme, també en la resta d’àrees dels ajuntaments”.

“Alcoi és bon exemple -ha assegurat Campos- de fet és el primer municipi d’interior de la província d’Alacant que compta amb un pla director, redactat en el marc de l’Oficina Tècnica DTI-CV de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

En la seua anàlisi, Herick Campos ha explicat que “la governança es fonamenta en factors com a sostenibilitat, accessibilitat, innovació, intel·ligència, connectivitat, atenció turística o màrqueting ‘online’, la qual cosa permet que el municipi puga aprofitar tot el potencial”.

Alcoi forma part de la Xarxa DTI-CV i està en el nivell 3. És, a més, ciutat candidata a formar part de la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents de Segittur i és un dels municipis coordinadors, juntament amb Vinaròs i la Vila Joiosa, del grup de treball d’accessibilitat en la xarxa DTI-CV.

“L’objectiu d’aquesta xarxa -ha puntualitzat- és aconseguir, com assegura el mateix president Ximo Puig, que el turisme siga un instrument de cohesió territorial, motor i tractor de l’economia valenciana”.

Finalment, Herick Campos ha explicat que Turisme ha apostat “per convertir la ciutat en un nucli turístic important i, prova d’això, és la pròxima obertura del nou CdT que s’està construint i que serà seu provincial d’interior”.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, ha destacat el treball i el suport d’Invat·tur i de l’equip que des del municipi l’està fent possible. “Estic segur que aquest esforç ens convertirà en un referent en matèria DTI”.

El coordinador del Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d’Alcoi, David Giner, ha donat les pautes del document i la importància de la seua aplicació i ha explicat que “no es tracta d’una guia estàtica, a l’inrevés, naix amb l’objectiu de ser una eina flexible i dinàmica que es puga actualitzar depenent de les necessitats de cada moment”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen − 6 =