Alacant impulsa projectes de millora i modernització de les àrees empresarials

L’alcalde ha revisat les actuacions de millora viària, jardineria, il·luminació i de manteniment d’infraestructures de pluvials desenvolupats en 2019

Alacant impulsa projectes de millora i modernització de les àrees empresarials
04/02/2020 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha visitat les actuacions desenvolupades en 2019 en les àrees empresarials de les Talaies i el Pla de la Vallonga, al costat dels presidents de les Entitats de Conservació, Francisco Samper i Enrique Cotón, respectivament. Barcala ha comprovat el funcionament dels nous panells informatius instal·lats en els accessos, així com el desenvolupament del pla de millora viari i altres actuacions de jardineria i il·luminació, a més de repassar les inversions en curs que superaran el milió d’euros en 2020. També ha visitat les instal·lacions de Verne Group, concessionària de l’atenció del telèfon 010 del Servei d’Atenció i Informació al Ciutadà municipal (SAIC).

A la visita han assistit a més la regidora de Foment i Ocupació i responsable de l’Agència Local de Desenvolupament, Mari Carmen d’Espanya, al costat d’Adrián Santos, d’Urbanisme, i José Ramón González, d’Infraestructures. També han assistit els empresaris membres de les juntes directives de totes dues entitats de conservació i els seus gerents Vicente Seguí, per les Talaies i Juan Luis Escoda del Pla de la Vallonga.

Barcala ha visitat en primer lloc els panells informatius situats en els accessos de l’àrea empresarial del Pla de la Vallonga (al costat de la Gasolinera) i en l’entrada de les Talaies, on a més s’ha desenvolupat una actuació de millora de la jardineria. També han visitat els carrers en les quals s’han desenvolupat actuacions de millora viària, principalment per a l’augment de les places d’aparcament i d’ordenació.

En Pla de la Vallonga s’ha visitat el panell informatiu, que ha requerit una inversió de 36.166 euros i s’ha acabat la primera fase del pla de millora viària amb el reasfaltat, millora de la senyalització horitzontal i vertical als carrers Bonança, Alíseos, Mistral i adjacents. També s’ha procedit a buidar de vegetació el canal de drenatge de pluvials amb eixida en el Barranc de les Ovelles. En total s’ha destinat a aquestes millora altres 98.170 euros.

En Les Talaies ha culminat la primera fase de millora viària en el qual s’han ampliat les places d’aparcament i la senyalització horitzontal i vertical en l’avinguda de l’Euro i les calles Xíling, Marco i Corona, a més de la millora de la jardineria en el seu accés i als carrers Franco i Pesseta amb una inversió en el seu conjunt de 106.051 euros, a més dels 36.166 euros de cost del panell informatiu. Aquests projectes han sigut desenvolupats amb el cofinançament de l’IVACE.

Inversions en marxa

Luis Barcala ha recordat que també s’han realitzat millores en altres polígons industrials d’Alacant com el Pla de l’Espartar o Rabasa i unes altres que estan en licitació. Concretament d’inversions financerament sostenibles de 2019 es troben en marxa els concursos de la segona fase de millora viària en Pla de la Vallonga i Les Talaies, de mig milió d’euros cadascun, a més d’altres 350.000 euros per a Rabasa i 462.627 euros per a millora de la carretera d’Ocaña en Pla de l’Espartar.

A més, es troben en fase de redacció de projectes actuacions de millora d’eficiència energètica i instal·lació de videovigilància en Talaies i Pla de la Vallonga amb una inversió estimada d’un milió d’euros en tots dos projectes, a més de la tercera fase del pla de millora viària. També es treballa en la redacció de la millora viària de la travessia de l’àrea empresarial d’Aguamarga.

D’altra banda, Barcala també ha ressaltat que es manté converses amb el SEPES per al desenvolupament de nou sòl industrial en Les Talaies i que els regidors de Foment i d’Urbanisme, Mari Carmen d’Espanya i Adrián Santos, es van desplaçar recentment a Madrid per a agilitar aquests contactes a l’espera que el Govern nomene el nou director d’aquest organisme. Concretament, s’estudia ampliar en una primera fase 160.000 metres quadrats ampliables a altres espais en estudi.

L’objectiu en què treballa l’Ajuntament és el desenvolupament de tot el cinturó industrial d’Alacant entre Aguamarga i el Campus Científic de la Universitat d’Alacant amb una planificació i un desenvolupament urbanístic que els convertisca en una ‘Ciutat Empresarial’ amb zones verdes i de serveis, bones comunicacions i transports.

010 i formació en TIC

Luis Barcala ha tingut l’oportunitat de visitar les instal·lacions de Verne Group, ajunte el seu director general, Gianni Cecchin. Aquest grup d’empreses tecnològiques implantat en Les Talaies està especialitzat en desplegament de xarxes de fibra òptica, wifi, 5G i altres serveis relacionats amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Actualment, atén i gestiona des del seu Contac Center el telèfon del Servei d’Atenció i Informació Ciutadana municipal (SAIC), el 010.

L’alcalde ha ressaltat l’atracció que exerceix Alacant per a les empreses tecnològiques, entre les quals Verne Group i la seua matriu Teleco, són pioneres en la capital i a la província, a més de ser responsables del seu avanç en la reducció de la bretxa digital i la implantació de tecnologies com la 5G en la telefonia mòbil. Barcala ha agraït la col·laboració de la concessionària en el desenvolupament de cursos de formació de joves i aturats de llarga duració en les TIC, on és líder en el sector en aquesta mena de formació, que és una de les línies destacades del desenvolupament del programa d”Alacant Futura’.

A més, també col·labora amb l’Agència Local de Desenvolupament a través en el desenvolupament de cursos d’instal·ladors de xarxes wifi, fibra i 5G a través del conveni amb l’Escola d’Organització Industrial d’Alacant.

Finalment, Barcala ha visitat la seu de l’Entitat de Conservació de les Talaies on s’han signat els convenis per a la cessió del manteniment i la gestió de continguts dels nous panells informatius instal·lats en els accessos.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + two =