Alacant prepara l'acolliment de la nova edició de The Ocean Race, amb eixida 2021

L’eixida de la pròxima edició de la carrera des del port d’Alacant eixirà l’últim trimestre de 2021

Alacant prepara l'acolliment de la nova edició de The Ocean Race, amb eixida 2021
14/01/2020 -

La vicealcaldessa d’Alacant i regidor de Turisme, Mari Carmen Sánchez, s’ha reunit amb Johan Salen, Director Gerent de The Ocean Race, i Estefania Esteve, Directora Financera i encarregada de les relacions institucionals a Alacant, per a conjuminar estratègies d’organització i promoció de la pròxima edició de la regata The Ocean Race 2021 que de nou eixirà des d’Alacant.

Mari Carmen Sánchez, ha declarat la importància de l’esdeveniment per a la ciutat. “La regata The Ocean Race s’ha convertit per a Alacant en un aparador perfecte i una eina idònia per a la desestacionalització del turisme nàutic”. A més Sánchez ha afegit que “tant des del Patronat com des de l’organització pretenem continuar donant continuïtat a la competició en el futur”.
“El mes passat es va complir el desé aniversari des que The Ocean Race es mudara de la seua seu original en la costa sud d’Anglaterra al que s’ha convertit en la nostra base d’operacions a Espanya”, va dir Johan Salén, Director Gerent de l’esdeveniment. “En aquest moment ja estem establits en la comunitat local i estem orgullosos que Alacant siga la llar de The Ocean Race”

Durant la trobada s’han establit les bases per a la col·laboració entre les diferents institucions involucrades amb The Ocean Race, on la Generalitat Valenciana és l’òrgan gestor de l’eixida des d’Alacant, a través de Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, que a més recentment ha renovat el contracte per a garantir la continuïtat de la seua eixida des d’Alacant en les dues pròximes edicions previstes per a 2021 i 2025, i que, a més de fer referència a la pròpia regata i la seua eixida des de la nostra ciutat, permetrà involucrar a The Ocean Race en altres aspectes turístics de la ciutat, sobretot en temes de sostenibilitat.

Volvo Ocean Race 2017-18

El nombre de visites al Race Village va ser de 345.602 visitants el dia de la seua obertura, el 22 d’octubre de 2017. D’aquest total, quasi un 20% van ser visitants estrangers, fet que constata el caire internacional que té l’esdeveniment.

La despesa total realitzada tant pels espectadors de la competició com per uns altres “stakeholders” va ascendir a 62 milions d’euros. Les principals categories de despesa que es van beneficiar d’aquest impacte van ser l’allotjament, la restauració i el comerç al detall.

En termes de contribució al Producte Interior Brut Espanyol (PIB), es quantifique en 96,2 milions d’euros.

El nombre de visitants del Museu The Ocean Race durant 2017, any d’eixida de la Regata, va superar els 73.000 visitants. El 55% dels visitants van ser estrangers.

Una altra dada reveladora de l’impacte de l’esdeveniment fa referència al nombre d’ocupacions que es van generar, quasi 1.700 ocupacions de duració anual, dels quals 1.270 es van generar en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 10 =