Alacant serà la primera ciutat espanyola amb més recursos memorístics rehabilitats

Alacant serà la primera ciutat espanyola amb més recursos memorístics rehabilitats
09/01/2020 -

La Mesa de Contractació ha resolt la licitació per a la contractació de les obres del projecte de rehabilitació i obertura al públic de cinc refugis antiaeris, que s’emmarquen dins de les ajudes europees de l’EDUSI, en incloure la proposta de la mercantil que va quedar més ben situada en el procediment, Novum Projectes Integrals i Serveis S.L., després de les justificacions presentades davant una possible baixa desproporcionada. D’aquesta forma, torna a ser inclosa en la valoració d’ofertes com la més avantatjosa econòmicament per 280.245,90 euros. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament pretén posar aquestes cinc infraestructures de protecció de la població en cas de bombardejos de la Guerra Civil a la disposició del públic tant per a visites guiades com per a diferents activitats culturals.

Aquesta actuació està impulsada a través de les regidories de Cultura i Coordinació de Projectes, i promouen el projecte d’obertura i rehabilitació de cinc refugis antiaeris, localitzats en la zona EDUSI entre els dos castells d’Alacant. D’aquesta manera Alacant es convertirà en la primera ciutat espanyola, i una de les primeres europees, amb més recursos memorístics rehabilitats i oberts al públic.

Ara estan oberts al públic els refugis de les Places de Balmis i Sèneca, i amb l’obra que ara es contracta s’obriran els de les escalinates del Jorge Juan (General Marvá), Marqués de Molins, Plaza Músico Tordera, Mercat Central i Tabacalera.

En tots ells no sols es realitzaran obres de rehabilitació, sinó que s’instal·larà un sistema elèctric i rieres per al seu potencial ús expositiu. De la mateixa manera, l’obra inclou fer-los totalment accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Els projectes s’emmarquen dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat EDUSI Les Cigarreres, es troba l’Objectiu temàtic 6, orientat a “Promoure la protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural i natural de les àrees urbanes, en particular les d’interés turístic”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 18 =