L'Ajuntament acorda la suspensió de classes el dijous per grau risc de pluges

L’alcalde demana molta prudència a la població, que evite els desplaçaments no necessaris i que continue en tot moment les indicacions dels serveis d’emergència

L'Ajuntament acorda la suspensió de classes el dijous per grau risc de pluges
12/09/2019 -

El comité tècnic d’emergències, presidit per l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, va acordar la suspensió per a hui dijous de tota l’activitat escolar i el tancament de les escoles infantils, col·legis i instituts en el terme municipal d’Alacant davant la negativa evolució de les previsions meteorològiques, després de decretar la Generalitat Valenciana la preemergència per pluges en nivell roig. En funció de l’evolució de les previsions meteorològiques es determinarà si la suspensió de classes es manté durant la jornada del divendres, la qual cosa es comunicarà a través dels canals oficials de l’Ajuntament d’Alacant al llarg de demà jueves.

L’alcalde d’Alacant, una vegada reunit el comité d’emergències, ha decidit mantenir totes les mesures acordades el dimecres, per la qual cosa continua el dispositiu de revisió de tota la xarxa de clavegueram i embornals, per a garantir la correcta evacuació de les aigües pluvials, i la vigilància dels barrancs. També es manté la suspensió de les activitats a l’aire lliure i la no instal·lació de vetlladors i altres elements en la via pública que puguen veure’s afectats pel vent i les pluges i els mercats ambulants.

A més se seguirà amb la inspecció de la situació de l’arbratge en carrers i parcs i es recomana evitar les zones pròximes a grans arbratges i pròximes a murs i cornises. La bandera roja prohibint el bany onejarà a les platges del terme municipal d’Alacant. També continua actiu el protocol per a atendre les persones sense sostre en l’edifici annex al CAI. La Unitat de Partides Rurals de la Policia Local vigilarà especialment les zones d’amenaça d’inundació en les partides rurals.

L’Ajuntament d’Alacant aconsella als ciutadans mantenir-se informat de l’evolució de la previsió de fortes pluges a través de la web oficial de l’Ajuntament d’Alacant www.alicante.es, de les xarxes socials municipals i dels mitjans de comunicació.

L’alcalde ha demanat a la població que “evite qualsevol desplaçament innecessari, que seguisca en tot moment les indicacions dels serveis d’emergència i seguretat de l’Ajuntament d’Alacant i que extremen la prudència”.

Els bombers del SPEIS recomanen que els habitatges romanguen tancades, les finestres i tendals recollits, així com revisen els embornals dels patis i es comproven abans per si estan embossats perquè generen inundacions.

L’Ajuntament disposarà de prop de mig miler d’efectius entre Policia Local, Bombers i voluntaris de protecció civil per a atendre les emergències i organitzat un operatiu especial. La Policia Local fa una crida als ciutadans perquè eviten transitar o agafar el vehicle en els episodis de fortes pluges i en cas d’haver de fer-ho tinguen en compte on és més segur circular, ja que existeixen punts que són susceptibles d’inundació pels quals es recomana evitar circular.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + 15 =