L'Ajuntament planteja ampliar les freqüències de la Línia 30

El regidor de Transports, Manuel Villar, també ha proposat estendre la capçalera de la Línia 30 des de l’Alcoraya fins al Rebolledo

L'Ajuntament planteja ampliar les freqüències de la Línia 30
28/10/2019 -

El regidor de Transport de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar, s’ha reunit a València amb la directora general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible de la Generalitat, Roser Obrer Marco, a la qual ha sol·licitat l’ampliació de freqüències i estendre la capçalera de la Línia 30 que uneix Sant Vicent del Raspeig i l’Alcoraya fins al Rebolledo. A més, ha demanat la parada en l’accés al Moralet de la línia discrecional d’Alacant a Alcoi.

Manuel Villar ha agraït l’atenció rebuda pels responsables de Transports de la Generalitat que han acollit positivament per al seu estudi les peticions, que al seu torn havien demanat els veïns en la junta de districte municipal. Villar ha explicat que “són necessitats bàsiques de transport que ens sol·liciten els veïns i que hem d’esforçar-nos per canalitzar i atendre, amb l’objectiu comú de donar una solució que millore el transport públic en les partides rurals d’Alacant”.

El responsable municipal de Transports ha assenyalat que “són qüestions que competeixen a la Generalitat autoritzar, ja que en el cas de les freqüències i la prolongació de la línia 30 de l’Alcoraya fins al Rebolledo suposa un cost afegit que a l’ésser un servei interurbà -línia blava- que ha d’atendre l’administració autonòmica”.

“Aquesta prolongació facilitaria als joves de la partida del Rebolledo tindre una línia directa amb el Campus de la Universitat d’Alacant” ha comentat Villar. “Al final, és necessari fer un estudi i un replanteig d’aquesta línia que a més de l’extensió de la seua capçalera actual, permeta augmentar també les freqüències amb la finalitat de millorar el servei als residents en aquestes partides rurals que tant ens demanden”, ha comentat.

La Línia 30 té quatre freqüències diàries, dues de demà i dues de vesprada, a més d’una altra el matí dels dissabtes, excepte festius. La proposta contempla ampliar freqüències i estendre el seu abast fins al Rebolledo.

Quant al Moralet, també “hem sol·licitat la possibilitat que s’autoritze que l’autobús que cobreix la línia discrecional que uneix Alacant amb Alcoi CVA-015pueda realitzar parada en la rotonda de la carretera d’accés a aquesta pedania, amb la finalitat de facilitar als seus veïns la connexió amb Sant Vicent, la UA i Alacant”, ha afegit Villar.

“Treballarem de manera conjunta amb la Conselleria de Transports per a trobar solucions satisfactòries per als veïns, que puguen ser ateses legalment i pressupostàriament per totes dues administracions”, ha assenyalat Villar.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × three =