L'Ajuntament i la UA ampliaran el Parc Científic

Luis Barcala i Manuel Palomar signen una addenda al conveni de 2013 per a impulsar el Pla Especial de Reserva de Sòl Dotacional

L'Ajuntament i la UA ampliaran el Parc Científic
23/10/2019 -

El rector de la Universitat d’Alacant i president de la Fundació Parc Científic d’Alacant, Manuel Palomar i l’Alcalde de l’Ajuntament d’Alacant, Luis Barcala, han signat aquest matí una addenda al conveni de col·laboració que les dues entitats van subscriure en 2013, mitjançant el qual es comprometen a impulsar el desenvolupament de 800.000 metres quadrats de sòl de dotacional per al desenvolupament del Parc Científic, l’impuls i la captació d’empreses de base tecnològica, digitals i d’innovació, en el marc de l’estratègia municipal ‘Alacant Futura’. En la reunió han participat la regidora de l’Agència Local de Desenvolupament, Mari Carmen d’Espanya, el regidor d’Urbanisme, Adrián Santos, i el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz i Olga Francés, directora del PCUA.

L’addenda recull l’interés de totes dues parts “de potenciar i intensificar encara més la col·laboració mútua en el desenvolupament d’actuacions conjuntes per a continuar afavorint la transferència de coneixement i talent a empreses alacantines per part de la Universitat i de les empreses vinculades al parc Científic”. En un dels seus apartats, el Pla Especial de Reserva de Sòl Dotacional, s’estableix que totes dues parts impulsaran d’ofici l’aprovació d’aquest instrument urbanístic i col·laboraran en accions orientades “a la millora integral de les àrees industrials a la ciutat d’Alacant”.

L’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala ha manifestat que “ampliem el conveni de 2013 amb unes noves circumstàncies de col·laboració que respon als projectes i estratègies de 2019 de la UA i l’Ajuntament”. “Amb la signatura d’aquesta addenda vam mostrar el suport incondicional de l’Ajuntament al Parc Científic dins de l’estratègia d”Alacant Futura’ per a convertir Alacant en pol d’atracció d’indústries tecnològiques i el Parc Científic és el senyal d’identitat d’aquesta estratègia” ha assenyalat l’alcalde, qui ha afegit que per això és fonamental el suport al projecte de l’Ajuntament i la importància de sumar forces per a aconseguir aqueix objectiu comú, com ho és també amb el districte digital”. “Col·laborarem amb les necessitats de la UA començant pel desenvolupament de 800.000 metres quadrats a través del Pla Especial que es tramita amb la Generalitat i continuant amb qualsevol altra necessitat per a col·laborar a fer que aquest Parc Científic siga una referència internacional”, ha subratllat Barcala.

Per part seua, Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant i president de la Fundació Parc Científic d’Alacant ha mostrat la seua satisfacció “perquè tenim l’oportunitat de visualitzar i veure el desenvolupament de les obres i del Pla Especial que tenim la UA i l’Ajuntament, i perquè la signatura de l’Addenda ens permetrà continuar desenvolupant tota la zona i agilitar els tràmits per a la implantació d’empreses”. “Per a nosaltres el Parc Científic és un punt de desenvolupament important per a Alacant i tota la seua província perquè tenim unes condicions de comunicacions magnífiques i el fet que tinguem perfectament alineat a l’Ajuntament i el seu coneixement és extraordinari que es veja la importància que pot tindre per a Alacant el seu desenvolupament”.

L’Ajuntament d’Alacant s’ha compromés a impulsar, afavorir i incentivar l’activitat d’empreses intensives en tecnologia o coneixement, a través de la promoció d’incentius econòmics, fiscals i logístics la competència dels quals corresponga al mateix Ajuntament, i especialment en relació amb aquelles empreses que es vinculen al Parc Científic. L’Ajuntament també impulsarà d’ofici els tràmits administratius necessaris per a la implantació d’empreses al Parc Científic d’Alacant, vetlant per la agilitat més gran possible en el compliment de terminis i tràmits.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × two =