L'Ajuntament estudia ampliar el Viver Municipal d'Empreses d'Aguamarga

La regidora d’Ocupació visita les instal·lacions on existeix demanda de nous emprenedors

L'Ajuntament estudia ampliar el Viver Municipal d'Empreses d'Aguamarga
21/10/2019 -

La regidora d’Ocupació, Mari Carmen de España, ha visitat el Viver Municipal d’Empreses en el polígon industrial d’Aguamarga. D’Espanya ha assenyalat que en aquests moments l’ocupació és del cent per cent, per la qual cosa des de l’Agència Local de Desenvolupament s’està valorant una possible ampliació en terrenys confrontants a l’actual, amb la finalitat d’atendre la demanda existent per part de nous emprenedors.

El Viver Municipal d’Empreses compta en l’actualitat amb 12 naus industrials, 8 de 250 metres quadrats i 4 de 500 metres quadrats, a més de 14 despatxos. La responsable d’ALD ha assenyalat que “els tècnics estan valorant la possibilitat d’escometre una ampliació en un terreny confrontant de propietat municipal d’aquest Viver, amb la finalitat d’atendre la demanda existent de nous emprenedors, tenint en compte de l’èxit obtingut per la instal·lació fins hui”.

Les naus es poden llogar per nous emprenedors, després de presentar el pertinent projecte i la seua posterior aprovació, a preus regulats per un període de cinc anys, prorrogables altres tres. L’objectiu de la instal·lació és facilitar i donar resposta a les necessitats d’espais adequats per a l’activitat industrial o empresarial a persones que vulguen posar en marxa un nou negoci o desenvolupar una idea empresarial.

La regidora va poder visitar les diferents tipologies de naus com la que ocupa actualment l’empresa EliAcoustic, dedicada a la fabricació de panells decoratius reductors de sorolls, que ocupa 500 metres quadrats per un alquler de 900 euros al mes, i també l’empresa de Cervesa Artesana Santa Faç, que ocupa altra de 250 metres quadrats per 450 euros al mes i que han pogut desenvolupar els seus projectes en aquesta instal·lació.

Remodelació del viari

D’Espanya també ha recordat que l’Ajuntament té també entre els seus projectes escometre la remodelació del traçat de la carretera al seu pas pel polígon d’Aguamarga. “Aquest polígon es troba en l’eix Alacant-Elx en una zona pròxima a la mar, a l’aeroport i a la Institució Firal Alacantina, i requereix una actuació urbanística donada l’antiguitat del viari actual que millore la seua seguretat, la seua interconnexió interna i permeta la seua posada en valor com un nou espai d’oportunitats” ha assenyalat la regidora.

L’objectiu a futur és entroncar aquesta actuació amb el desenvolupament del front litoral amb un nou projecte d’urbanització que elimine els girs a l’esquerra mitjançant la construcció de glorietes, reduïsca la velocitat de pas i permeta el pas per als vianants que afavorisca el desenvolupament comercial en els seus laterals.

Aquesta és una vella reivindicació dels empresaris de l’àrea industrial i d’institucions com la Federació d’Empresaris del Metall de la Província d’Alacant (FEMPA) que compten amb la seua seu i espais formatius en aquest enclavament, en el qual també es troba el Viver Municipal d’Empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × 2 =