Nova jornada per analitzar la gestió dels residus a la província

Prop de 60 alcaldes, regidors i tècnics municipals assisteixen al MARQ a aquesta sessió de treball

Nova jornada per analitzar la gestió dels residus a la província
22/10/2019 -

Prop de 60 alcaldes, regidors i tècnics municipals de la província s’han donat cita aquest matí al MARQ per participar en una jornada sobre gestió de residus impulsada per la Diputació d’Alacant. El diputat de Medi Ambient, Energia i Residus Sòlids Urbans, Miguel Ángel Sánchez, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta sessió de treball en què experts i professionals exposaran durant tot el dia de hui els seus coneixements en la matèria.

“Aquest tipus d’iniciatives són molt fructíferes perquè ens permeten analitzar, debatre i intercanviar idees sobre projectes que poden ser essencials per al futur dels nostres municipis com el sistema de recollida porta a porta, els processos de compostatge, la implantació del contenidor per matèria orgànica o el sistema de contenidors de posar i treure”, ha assenyalat el diputat.

Els reptes dels municipis davant les obligacions del nou marc normatiu també ha estat un dels principals aspectes a abordar en aquesta jornada en què, a més, ajuntaments com Alcoi, Villena, Agres, Orba o Sant Joan d’Alacant exposaran les seues experiències en aquest àmbit.

“Som conscients que no hi ha un sistema de recollida vàlid per a totes les poblacions. Per això, des de la Diputació d’Alacant centrem els nostres esforços a oferir als consistoris les eines i sistemes que millor s’adapten a les necessitats específiques de cada localitat”, ha manifestat Sánchez.

Finalment, el diputat ha recordat el programa de compostatge que des de fa tres anys impulsa la Diputació d’Alacant. Gràcies a aquest pla s’han construït ja una vintena de composteres a la província que permeten optimitzar els residus orgànics per a ser reutilitzats.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 2 =