La Diputació treballa amb 25 màquines en l'obertura i reparació de camins de 14 municipis de la província

S’actua, especialment, en camins que constitueixen l’únic accés a partides rurals, habitatges i paratges agrícoles

La Diputació treballa amb 25 màquines en l'obertura i reparació de camins de 14 municipis de la província
19/09/2019 -

Un total de 25 màquines, especialment retroexcavadores i camions, treballen en l’obertura i reparació de camins de 14 municipis amb la finalitat de restablir la viabilitat d’aquestes vies que s’han vist afectades per l’últim episodi de pluges registrat a la província.

El portaveu de la Diputació d’Alacant, Adrián Ballester, ha visitat a Redovà i Oriola, al costat de l’alcalde d’aquesta última localitat, Emilio Bascuñana, algunes de les zones en les quals ja s’estan fent tasques amb la fi donar accés a zones que han quedat aïllades per arrossegaments, despreniments, enfonsament de la plataforma i inundació. Així mateix, s’està col·laborant en la recuperació d’infraestructures en matèria d’aigua i clavegueram.

“La situació dels camins municipals és preocupant a causa de la magnitud dels danys estimats i a la insuficiència de mitjans amb els quals compten els ajuntaments, per la qual cosa les màquines treballaran dia i nit per a recuperar les comunicacions i els serveis bàsics que s’han vist arrasats”, ha indicat Ballester, qui ha assenyalat que les labors s’estan realitzant en coordinació amb els ajuntaments.

Els equips estan sent dirigits pel departament de Carreteres de la Diputació d’Alacant “però encaminats sempre a atendre les necessitats plantejades pels municipis”.

En aquest sentit, s’està actuant, principalment, en camins que constitueixen l’únic accés a partides rurals, habitatges i paratges agrícoles, el tancament dels quals ocasiona importants perjudicis a la població i a l’economia d’aquests llocs.

Fins al moment han sigut 14 els consistoris que han sol·licitat l’ajuda de la Diputació, que procedirà a l’enviament de maquinària addicional a mesura que es vagen rebent noves peticions per part dels municipis.

Les primeres localitats que han traslladat les seues sol·licituds han sigut Benimarfull, L’Alqueria d’Asnar, Plans, Penàguila Benferri, Oriola, Benijòfar, Bigastre, Redován, Pilar de l’Horarada, Sant Miquel de les Salines, Los Montesinos, la Vall de Gallinera i Vall d’Ebo.

Ballester ha recordat, tal com va anunciar ahir el president de la Diputació, Carlos Mazón, que el procediment per a sol·licitar aquesta ajuda “és ràpid i directe, ja que es pot fer per via telefònica sense tràmits burocràtics que retardarien la intervenció”. Així mateix, ha manifestat que “no s’escatimaran recursos” per a aquestes tasques en les quals treballen 17 empreses al llarg del territori.

Xarxa Viària Provincial

D’altra banda, les mateixes brigades de Vies i Obres de la Diputació treballen també en el restabliment de la viabilitat en les carreteres de la Xarxa Viària Provincial, sense perjudici de les obres i reparacions que s’hauran d’escometre en les pròximes setmanes i mesos, algunes d’elles de gran envergadura. Una vintena de carreteres de titularitat provincial van resultar tallades durant l’episodi de gota freda.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eleven − eleven =