Aprovada la construcció d'una passarel·la per a connectar els parcs del Mar i Joan Fuster

La inversió de 191.499 servirà per a crear un accés de vianants directe salvant les vies ferroviàries i l’avinguda d’Elx

Aprovada la construcció d'una passarel·la per a connectar els parcs del Mar i Joan Fuster
15/05/2019 -

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant ha aprovat hui en Junta de Govern una inversió de 191.499 euros per a construir una passarel·la que connecte el Parc Joan Fuster amb el Parc del Mar, situats en la zona sud de la ciutat.

El regidor d’Infraestructures, Israel Cortés, ha explicat que s’instal·larà “una nova estructura metàl·lica per a salvar tant les vies ferroviàries com l’avinguda d’Elx, que en l’actualitat impedeixen l’accés directe al parc del Mar”.

En aqueix sentit, el projecte contempla una passarel·la de 44,20 metres de longitud, amb ample de dos metres que estarà protegit per baranes. Així mateix, es reforçarà la seguretat en la zona de les vies ferroviàries amb la instal·lació addicional d’una tanca antivandàlica.

Per part seua, el pilar central de la passarel·la se situarà en la mitjana de l’avinguda d’Elx. La construcció de l’estructura, una vegada es licite el contracte i s’inicien els treballs, té un termini d’execució de 4 mesos.

Parcs del Mar i Joan Fuster

Cortés ha destacat la necessitat d’adoptar aquesta solució per a “facilitar l’accés a la ciutadania a aquest parc, que compta amb una superfície de 26.000 metres quadrats, amb més de 900 arbres de 46 espècies diferents i 62 classes d’arbustos, la qual cosa el converteix en un autèntic pulmó de la zona sud d’Alacant”.

Aquest parc va ser construït en 2010 per l’Autoritat Portuària d’Alacant, en una franja de 700 metres paral·lela a l’avinguda d’Elx. La zona verda disposa de llac artificial, cascada, jocs infantils i zona de cal·listènia, a més de condícies, bancs i aparcament per a bicicletes.

En l’actualitat, per a accedir com a vianant al parc del Mar cal fer-lo des del baixador de Sant Gabriel, o bé des de l’antiga Estació de Benalúa, actual seu de Casa Mediterrani.

A l’altre costat de l’avinguda es troba el parc-passege Joan Fuster, un espai que disposa de diverses zones de jocs infantils, oci per a adults i diverses zones enjardinades i mobiliari urbà divers.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 2 =