Alacant augmenta la fumigació contra els mosquits coordinat amb Elx i Santa Pola

La fumigació també es desenvolupa per terra en la zona d’Albufereta, platja Sant Joan i en les pedanies

Alacant augmenta la fumigació contra els mosquits coordinat amb Elx i Santa Pola
08/10/2019 -

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar, ha informat que s’ha iniciat la coordinació de les fumigacions amb Elx i Santa Pola en les zones humides veïnes i que les fumigacions aèries amb tractaments biològics es mantindran cada huit o deu dies en els saladars d’Aguamarga, Fontcalent i La Serreta. Villar ha ressaltat la bona entesa entre els ajuntaments que aquesta setmana han acordat coordinar-se per a combatre la plaga de mosquits produïda després del pas de la DANA.

“No baixarem la guàrdia i farem tot el que siga a la nostra mà per a treballar coordinats amb la finalitat de controlar les plagues de mosquits que especialment afecten les zones humides situades entre Alacant, Elx i Santa Pola, tal com acordem aquesta setmana un total de 13 ajuntaments, a més de continuar amb els plans previstos per a la resta d’espais humits de la ciutat com a llits de barrancs, parcs o zones d’embassada en Albufereta, Platja Sant Joan i pedanies” ha ressaltat Villar.

“Els vols amb helicòpter se succeiran cada període de huit o deu dies, mentre dure la calor i hi haja risc de proliferació de noves larves de mosquits, a més de realitzar-se tractaments puntuals en els llocs on es detecte la presència del mosquit tigre amb fumigacions específiques en zones enjardinades i embornals per al seu control”, ha afegit l’edil.

L’empresa especialitzada en control de plagues, Lokímica, és l’encarregada a Alacant i la resta de municipis de l’Alacantí a realitzar els tractaments per al control de plagues, tant de mosquits, com per a l’eliminació de paneroles i rosegadors. Els seus responsables mantenen contacte amb l’empresa encarregada d’aplicar els tractaments a Elx i de coordinar la seua acció en dies i hores per a tractar de manera simultània tots els espais continus entre Alacant, Elx i Santa Pola, municipi aquest últim que també té la concessió per a aquesta comesa Lokímica.

Villar ha assenyalat que anit es van fumigar des de terra els voltants de les pedanies de Verdegás i L’Alcoraya, a més del barranc del Juncaret al seu pas pels voltants del caseriu de la Santa Faç fins a arribar a l’Albufereta. Aquestes fumigacions es realitzen diàriament de manera rotatòria per pedanies, barrancs i parcs, així com pels espais on s’haja detectat embassada.

L’edil ha ressaltat que a més se segueixen les indicacions de la conselleria de Sanitat en matèria de control del mosquit tigre, amb la finalitat d’evitar la proliferació de malalties, a més de les molestes picades que produeix en humans, que en moltes ocasions requereixen atenció mèdica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − two =