La Diputació d'Alacant activa un Grup de Coordinació Tècnica focalitzat en carreteres i aigua per ajudar a la Vega Baixa després del temporal

Carlos Mazón recorre diversos municipis afectats per les pluges torrencials per a donar suport als consistoris a sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil

La Diputació d'Alacant activa un Grup de Coordinació Tècnica focalitzat en carreteres i aigua per ajudar a la Vega Baixa després del temporal
16/09/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha anunciat aquest matí que la institució provincial ha constituït un Grup de Coordinació Tècnica des del qual s’articularà una línia de treball directa per a ajudar els consistoris de la Vega Baixa a pal·liar els efectes del temporal, després de quedar la comarca anegada per les pluges.

Aquest grup provincial estructurarà la seua acció des de dues àrees concretes, Carreteres i Cicle Hídric. “Estem treballant ja fonamentalment en la restauració de les calçades de la xarxa viària provincial i dels camins municipals i rurals incomunicats i arrasats pel temporal”, tal com ha explicat Mazón.

El president ha avançat que també des de l’àrea de Cicle Hídric s’incorporen els tècnics per a recuperar, com a prioritat absoluta, els proveïments d’aigua, el bombament i la xarxa potable en coordinació amb Hidraqua, una de les empreses amb major presència en la zona. “Aquest equip tècnic ja s’ha posat en marxa i a partir de demà abordarem en el ple extraordinari i urgent la necessitat d’habilitar les partides pressupostàries corresponents que ajuden a pal·liar al més prompte possible els abundants danys patits, en coordinació amb altres administracions”, ha concretat el responsable provincial.

El president de la Diputació d’Alacant s’ha desplaçat aquest matí a la Vega Baixa per a assistir a les sessions plenàries extraordinàries i urgents convocades per alguns consistoris per a instar que les seues localitats siguen declarades com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil –zona catastròfica-. En primer lloc, Mazón s’ha traslladat a la ciutat d’Oriola, recorregut que ha prosseguit a Redovà, Bigastre i Almoradí, on s’ha reunit amb els seus respectius alcaldes, Emilio Bascuñana, Nely Ruiz, Teresa Belmonte i María Gómez. També han estat presents el diputat d’Emergències, Javier Sendra, i el de la comarca, Adrián Ballester.

Mazón ha volgut sumar-se a aquests plens amb la finalitat de donar suport aquesta sol·licitud que, posteriorment, es traslladarà a la Generalitat Valenciana com a pas previ a instar al Govern d’Espanya a realitzar aquesta declaració.

Finalment, el president ha agraït l’enorme solidaritat mostrada per tota la província i per altres ciutats d’Espanya davant aquesta situació i ha mostrat “el seu orgull per la labor exercida pels bombers del Consorci Provincial, així com per altres cossos i efectius d’emergència”.

En aquest punt, ha recordat que la institució provincial, en coordinació amb Creu Roja i després de l’acord adoptat per tots els grups que conformen la Diputació, ha informat sobre els diferents canals d’ajuda solidària i humanitària posats en marxa per a alleujar els copiosos i greus danys materials ocasionats per les pluges torrencials.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 11 =