La Diputació recolza les reivindicacions d'ASAJA perquè s'amplien les ajudes estatals a les explotacions agrícoles i pecuàries de la Vega Baixa

Carlos Mazón es reuneix amb Eladio Aniorte i José Vicente Andreu amb el propòsit d’abordar la urgència de les ajudes econòmiques i materials

La Diputació recolza les reivindicacions d'ASAJA perquè s'amplien les ajudes estatals a les explotacions agrícoles i pecuàries de la Vega Baixa
07/10/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha reunit aquest matí amb el president d’ASAJA, Eladio Aniorte, i amb el president d’ASAJA Oriola, José Vicente Andreu, per a abordar les sol·licituds d’ajudes directes, beneficis fiscals i mesures laborals que mitiguen els danys patits en les produccions agrícoles de la Vega Baixa, després dels efectes de la DANA. A més, la trobada també ha servit per a determinar l’urgència de les reparacions en infraestructures i elements d’explotacions agropecuàries en la zona.

Al final d’aquest, Mazón ha aclarit que “ara mateix més que preocupat estic ocupat a restablir una sèrie de mecanismes que són insuficients. Hem detectat alguns punts que no cobreix el Reial decret llei 11/2019”. Segons li han traslladat els responsables de l’entitat, hi ha una quantitat concreta de col·lectius sense segur, sobretot en el camp de les hortalisses i en menor mesura també en el dels cítrics, als qui no cobreixen les ajudes estatals i l’atenció de les quals és urgent.

El president ha insistit que “som a temps de reaccionar i de reivindicar, des de les administracions de la Comunitat Valenciana, aquestes aportacions. És el moment d’abordar-lo entre tots”. Per a tal fi, Mazón ha llançat un missatge d’unió a la Generalitat Valenciana, “no de confrontació, perquè la nostra manera de procedir és clara abans, durant i després de la DANA i abans, durant i després del desbordament del riu Segura, que ha sigut el segon factor que a la Vega Baixa ha convertit en dramàtiques les pluges ja de per si extraordinàriament perverses”, ha recalcat.

Tal com ha proposat el president, “estem en un moment en el qual es pot reaccionar, però cal reaccionar. Hem de completar aqueixes ajudes del Reial decret llei per a atendre tots els desperfectes”.

Carlos Mazón també ha volgut emfatitzar que la institució provincial va posar en marxa després del temporal i amb caràcter d’urgència ajudes directes, amb burocràcia zero i el 100% d’assistència, tant als ajuntaments afectats, per a restablir comunicacions i vials, com als regants, amb la finalitat de desbloquejar i restaurar séquies i canals de reg.

“Gràcies al fet que la Diputació té aquesta capacitat d’agilitat i de resposta ràpida som la primera administració supramunicipal que ha actuat sobre el terreny, amb la reconstrucció dels desperfectes des del punt de vista material”, ha concretat el president.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty + 1 =