Ajudes als xicotets ajuntaments per a complir la Llei de Protecció de Dades

Prop d’un centenar de persones assisteixen a la jornada organitzada per la Diputació i la Fundació Democràcia i Govern Local

Ajudes als xicotets ajuntaments per a complir la Llei de Protecció de Dades
12/11/2019 -

La Diputació d’Alacant ha posat a la disposició dels ajuntaments dels xicotets municipis de la província diferents mecanismes per a facilitar l’aplicació de la nova Llei orgànica de Protecció de Dades. Així s’ha posat de manifest aquest matí en la jornada organitzada per la institució provincial i la Fundació Democràcia i Govern Local per a informar els càrrecs públics i funcionaris municipals de les novetats que la normativa introdueix en l’àmbit de l’administració local i que ha comptat amb l’assistència de prop d’un centenar de persones.

El portaveu del govern de la Diputació, Adrián Ballester, ha explicat, durant la clausura de l’acte, que la Central de Contractació de la institució licitarà en breu un contracte, al qual es podran acollir els municipis de menys de 20.000 habitants, per a proveir als ajuntaments de la figura del Delegat de Protecció de Dades (DPD) que imposa la llei.

“Des de la Diputació d’Alacant estem fent una tutorització major als municipis de menor població de la província d’Alacant en matèria de protecció de dades i aquests comptaran, a través la nostra Central de Contractació, d’aquest perfil professional si no tenen personal propi”, ha indicat Ballester.

Així mateix, la institució posa a la seua disposició un servei d’assessorament i continuarà impulsant diferents programes de formació en aquesta matèria per als tècnics municipals, al mateix temps que compta també amb una Oficina Provincial de Protecció de Dades.

La jornada ha sigut inaugurada pel president de la institució provincial, Carlos Mazón, i el director de la Fundació Democràcia i Govern Local, Ramón Camp i Batalla, un acte que ha comptat també amb la presència d’Adrián Ballester i del diputat de Contractació, Juan de Dios Navarro.

“Hui abordem un tema important però la implantació del qual resulta farragosa per a les administracions locals. La transposició de la Directiva Europea sobre Protecció de Dades implica i obliga a una sèrie de requisits i a l’observança d’una sèrie de drets que des de les administracions públiques hem d’introduir en la nostra rutina de treball”, ha indicat Mazón, qui ha recordat que amb això “estem complint un dret fonamental consagrat en la Constitució Espanyola i àmpliament reconegut per la Unió Europea”.

El president ha insistit, d’altra banda, que la Diputació “estarà al costat dels ajuntaments per a facilitar-los la labor i col·laborar amb ells davant els problemes d’aplicació i possibles disfuncions que vagen sorgint en l’aplicació d’aquesta normativa”.

La jornada, amb un gran enfocament pràctic, ha comptat amb la col·laboració de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i la participació de diferents experts com el cap de l’Àrea de Registre General de Protecció de Dades de la citada agència, Manuel Villaseca, la directora tècnica de Datalawyers, Eva Rivera, i el Delegat de Protecció de Dades de la Diputació de València, Eusebio Moya.

Mazón ha ressaltat, finalment, la col·laboració que la institució manté amb la Fundació Democràcia i Govern Local, de la qual és patró i que, tal com ha manifestat, “es reforçarà”.

La jornada ha sigut retransmesa via streaming a través de les xarxes socials de la Diputació d’Alacant (Facebook, Twitter i Youtube).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

ten − nine =