Es paguen les primeres ajudes directes als afectats per la Dana

S’han registrat 7.285 expedients, que es tradueixen en quasi 11 milions d’ajudes, per a subvencions de béns de primera necessitat

Es paguen les primeres ajudes directes als afectats per la Dana
14/10/2019 -

La Generalitat ha començat a pagar aquest divendres les primeres ajudes directes per valor de 1.500 euros als afectats per les pluges del passat mes de setembre que així ho han sol·licitat. Aquestes primeres subvencions tenen com a objecte reposar el més ràpidament possible els béns de primera necessitat que es van veure danyats a conseqüència de la DANA que va afectar la comarca de la Vega Baixa i a la província de València.

La consellera de Justícia, Interior i Funció Publica, Gabriela Bravo ha destacat aquest divendres que es tracta d’una “molt bona notícia perquè en menys de 15 dies la Generalitat valenciana ha començat a fer efectives aqueixes primeres ajudes, enfront del que està passant en altres comunitats autònomes on encara no han posat en marxa decrets i els afectats encara no han rebut res”.
Bravo ha assenyalat que les primeres resolucions de pagament que fa efectives la Generalitat són ajudes per a adquirir estris de primera necessitat. “Aquelles persones que hagen perdut electrodomèstics, matalassos, etc. rebran aqueixa primera ajuda directa, que es dóna de forma anticipada. Però a més, en funció dels danys finals i després de realitzar una taxació pericial es podran rebre fins a 4.500 euros”.

7.300 expedients tramitats

La consellera Bravo ha explicat que fins al moment han registrat un total de 7.285 expedients que suposaran un desemborsament de quasi 11 milions d’euros per a la Generalitat. “La gestió d’aquestes ajudes està centralitzada en l’Oficina que vam posar en marxa a Orihuela encara que hi ha departaments i tècnics de l’Administració de la Generalitat en tots els ajuntaments afectats”.

Per al Consell, ha indicat la responsable de Justícia i Interior, “atendre totes les persones, ajuntaments de les comarques colpejades pel temporal és una prioritat, per això ja llancem i aprovem en ple del Consell un acord general de totes aqueixes mesures dirigides, en primer lloc, a les persones i, en segon lloc, a l’àmbit econòmic i rural que s’ha vist colpejat per la DANA”. “Volem que totes aqueixes mesures formen part d’un pla integral d’actuació que impulsarà la Generalitat per a la recuperació de la Vega Baixa i de les altres comarques afectades” ha insistit Bravo.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nine − 1 =