La Diputació es bolca amb els municipis més xicotets i amplia les seues ajudes

Els pobles de menys de 2.000 habitants rebran integra la subvenció per a les infraestructures hidràuliques

La Diputació es bolca amb els municipis més xicotets i amplia les seues ajudes
05/11/2019 -

La Diputació d’Alacant ampliarà al 100% el percentatge d’ajudes dirigides als municipis de menys de 2.000 habitants per a la reparació, reforma i realització d’infraestructures hidràuliques de sanejament i proveïment d’aigua.

Així ve recollit en les convocatòries de subvencions dirigides a ajuntaments de la província, i dotades en el seu conjunt amb 2.300.000 euros, que ha aprovat la Comissió Extraordinària de Cicle Hídric, en la qual s’ha acordat pujar fins al 100% el percentatge de l’ajuda que estava fixat inicialment en el 95% del pressupost de l’activitat per als municipis amb aquesta població.

“L’objectiu d’aquesta modificació és reduir la càrrega administrativa i burocràtica als ajuntaments que puguen veure’s beneficiats per aquestes ajudes, ja que en la majoria dels casos manquen de personal tècnic suficient, al mateix temps que se’ls eximeix de realitzar aportacions econòmiques per a aquestes obres, podent destinar aquestes quantitats, que oscil·len entre els 1.500 i els 3.000 euros, a altres necessitats”, ha destacat la vicepresidenta i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna.

D’una banda, la Diputació d’Alacant ha aprovat el programa d’ajudes per a entitats locals per a la reparació (línia A) i primer establiment, reforma o gran reparació (línia B) d’infraestructures hidràuliques de proveïment i sanejament que executen o hagueren executat els propis ajuntaments. Aquesta convocatòria està dotada amb 1.300.000 euros i l’ajuda oscil·larà fins als 30.000 euros (línia A) i fins als 60.000 euros (línia B).

Així mateix, s’ha previst una altra partida d’1.000.000 d’euros també per a ajuntaments, en aquest cas per a obres de realització i millora d’aquesta mena d’infraestructures però que execute la Diputació. El pressupost de l’actuació per a la qual se sol·licita l’ajuda no serà inferior als 60.000 euros.

Per a totes dues convocatòries el percentatge de l’ajuda vindrà determinat per la població del municipi, sent íntegra per als de menys de 2.000, tal com ja ha comentat la diputada, i oscil·lant entre el 80% i el 50% per a la resta.

La urgència de l’actuació (perill de desproveïment, producció d’efectes insalubres, costos d’explotació excessius, etc), l’objecte de la subvenció en relació amb la política hídrica de la Diputació, la possibilitat d’inclusió en altres programes o la incidència de l’obra en la població són alguns dels criteris de valoració de les sol·licituds.

Ajudes eficiència aigua per a reg

D’altra banda, la Comissió de Cicle Hídric també ha donat el vistiplau a la convocatòria d’ajudes a entitats de reg de la província per a la realització i millora d’infraestructures i instal·lacions hidràuliques i altres inversions que incrementen l’eficiència de l’ús de l’aigua en regadiu a executar per la Diputació dotada amb 700.000 euros, així com a la dirigida a la redacció dels projectes, fixada en 150.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × three =