L'Ajuntament d'Alacant signa un contracte per a ampliar les seues instal·lacions

L'Ajuntament d'Alacant signa un contracte per a ampliar les seues instal·lacions
30/01/2020 -

L’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Va unir Europea (EUIPO) i l’Ajuntament d’Alacant han signat un conveni per a la modificació del pla parcial d’ordenació urbana d’Aigua Amarga, àrea en la qual es situa la seu de l’agència europea, i l’adhesió d’un tram de via pública al campus de l’Oficina.

El conveni, signat aquest dimecres per l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el Director Executiu de l’EUIPO, Christian Archambeau, permetrà incorporar un tram de l’Avinguda d’Europa a les instal·lacions de l’Oficina, amb la finalitat d’unir els terrenys de l’EUIPO i millorar la seguretat viària i per als vianants de la zona.

Després dels seus primers anys en l’Avinguda d’Aguilera a Alacant, la EUIPO es va instal·lar en l’àrea d’Aigua Amarga l’any 2000. Dónes de llavors, la creixent activitat de l’Oficina, amb una plantilla de més de 1 000 professionals, ha provocat l’ampliació de les seues instal·lacions. En 2016 ja va tindre lloc una modificació del pla parcial per a incorporar una part de l’Avinguda d’Europa a l’actual campus de l’Euroagencia. Recentment l’Oficina va adquirir una parcel·la confrontant i va escometre els obres de demolició d’unes estructures de formigó que es trobaven en ella a conseqüència d’una promoció immobiliària inacabada. Gràcies a aquest nou conveni, l’Avinguda d’Europa, que actualment serveix principalment d’accés alternatiu i eixida de la EUIPO, quedarà totalment integrada al campus.

Hui dia, la EUIPO és la major agència descentralitzada de la UE. Compta amb un campus format per tres edificis sostenibles en els quals el 28% de les necessitats energètiques totals es genera dins de les seues pròpies instal·lacions, a través de fonts geotèrmiques, eòliques i fotovoltaiques. També disposa d’un modern sistema de recuperació d’aigües grises i depòsits d’emmagatzematge d’aigua de pluja. La construcció del campus ha sigut distingida amb diversos reconeixements i premis en matèria mediambiental, inclosa la màxima classificació del certificat internacional de construcció sostenible BREEAM®, convertint-s’en el primer edifici d’Espanya, Portugal i Itàlia a obtindre aquesta distinció.

Segons el Director Executiu de l’EUIPO, Christian Archambeau, “la signatura del conveni suposa un pas més en el desenvolupament d’un modern campus de la propietat intel·lectual i la millora de l’entorn urbà immediat, així com una mostra del continu suport i col·laboració entre l’Oficina i la ciutat d’Alacant”.

Per part seua, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha declarat: “Mantenim una col·laboració estreta entre la institució europea i l’Ajuntament d’Alacant, en aquest cas, es tracta de la signatura d’un conveni que permetrà ampliar el campus de l’EUIPO amb la cessió d’una part de l’Avinguda d’Europa perquè l’EUIPO mantinga una homogeneïtat en la seua configuració”. A l’acte de signatura del conveni també ha assistit el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, Adrián Santos Pérez.

El campus està dotat de nombroses zones verdes i espais públics, amb varietats d’arbres i plantes autòctons que requereixen menor quantitat d’aigua que plantes procedents d’altres zones geogràfiques, la qual cosa contribueix a reduir el consum total d’aigua en el complex. En aquest sentit, la EUIPO ha previst recondicionar i millorar el parc urbà i les zones públiques confrontants amb les seues instal·lacions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 5 =