L'Ajuntament d'Alacant llança al mercat 16 projectes culturals d'emprenedors alacantins

‘Impulsacultura Projecta’ permet a 30 professionals integrar-se en l’ecosistema cultural i artístic de la ciutat

L'Ajuntament d'Alacant llança al mercat 16 projectes culturals d'emprenedors alacantins
20/01/2020 -

L’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per la regidora Mari Carmen d’Espanya, en col·laboració amb la Regidoria de Coordinació de Projectes, que gestiona Antonio Peral, han clausurat la II edició d”Impulsacultura Projecta’, programa que llança al mercat 16 iniciatives culturals i creatives de la ciutat d’Alacant. Peral va participar en la presentació dels projectes impulsats en un acte celebrat en la Caixa Negra del Centre Cultural Les Cigarreres.

Peral va felicitar a tots els participants per la seua gran implicació i s’ha mostrat esperançat “perquè el districte cultural siga una realitat en aquesta legislatura”, i és que aquest projecte, després de dotze mesos d’itinerari, permet a un total de 30 professionals integrar-se en l’ecosistema cultural i artístic d’Alacant. Una iniciativa amb més de 600 hores de formació i de mentorització perquè puguen emprendre i desenvolupar les tècniques i habilitats innovadores i així gestionar i dirigir els seus propis projectes.

‘Impulsacultura Projecta’ naix d’un estudi realitzat en 2017 sobre l’emprenedoria cultural de la ciutat que va revelar les febleses del sector i la precarietat en la qual es mouen els emprenedors creatius i la necessitat de formació en determinades àrees. En aquest sentit Peral ha comentat que es tracta d'”incentivar la professionalització dels agents culturals de la ciutat posant l’accent principalment en la cocreació, la col·laboració i la participació”.

En aquesta segona edició, s’han ampliat les àrees i el temps de formació, s’ha inclòs mentorització, a càrrec d’un equip de 5 professionals del sector, tutories i sessions especials de networking i presentació. Tot això amb l’objectiu de dotar als participants d’eines i coneixements perquè les seues idees tinguen força, evolucionen i cresquen.

Enguany els creatius han apostat per temàtiques de disseny de parament per a alta restauració al teatre urbà, disseny de moda sostenible a partir de roba vaquera reciclada, gestió d’equips per a producció cinematogràfica, disseny de productes innovadors, disseny de decoracions en fusta i tast eròtic, entre altres.

‘Impulsacultura Projecta’ està cofinançat per la Comissió Europea amb càrrec al FEDER dins del “Eix Urbà” del Programa Operatiu de Creixement Sostenible per a la programació 2014-2020 “Una manera de fer Europa”, dins de la EDUSI Alacant Àrea Les Cigarreres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen − three =