Barcala i Puig acorden impulsar una nova línia del TRAM fins a Sant Gabriel

S’ha constatat la bona evolució dels treballs de la Ciutat de la Justícia, la finalització dels tres centres de salut i la connexió del TRAM des de Luceros a Renfe

Barcala i Puig acorden impulsar una nova línia del TRAM fins a Sant Gabriel
21/02/2020 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han acordat la recuperació del Centre d’Oficis de Coepa per a evitar la seua deterioració, que siga gestionat conjuntament a través de Labora per a oferir formació per a l’ocupació, especialment per a joves i centrat en les noves tecnologies.

En la trobada celebrada a l’Ajuntament d’Alacant també s’ha posat sobre la taula que la Generalitat confeccione un estudi per a crear una nova línia de Tram, que enllaç el centre de la ciutat amb Sant Gabriel.

En el repàs dels temes en els quals estan treballant l’Ajuntament i la Generalitat s’ha ratificat el compromís del Consell perquè els tres centres de salut pendents -Garbinet, Pau 2 i Platja de Sant Joan – perquè estiguen conclosos aquesta legislatura, al mateix temps que també s’ha posat de manifest l’acord per a agilitar la tramitació de la Ciutat de la Justícia.En aquest assumpte, el compromís de totes dues parts és escometre el projecte més ambiciós del que es contemplava inicialment per a dotar a la ciutat d’Alacant de les instal·lacions adequades.

Així mateix, en la trobada mantinguda per tots dos dirigents s’ha constatat la bona evolució dels treballs per a connectar l’estació del Tram d’Estels amb Renfe.

A més d’aquests temes, l’alcalde d’Alacant i el president de la Generalitat han posat de manifest el seu acord per a reclamar millor finançament tant per al govern autonòmic com per als ajuntaments.

El cap del Consell ha reconegut els problemes que porta aparellat la renda valenciana d’inclusió per falta de finançament, però ha assenyalat que “és una qüestió prioritària” i que s’estan estudiant mesures per a donar-li solució.

L’alcalde, a preguntes sobre la Via Parc, ha donat a conéixer els contactes que es mantenen amb la conselleria d’Obres Públiques, que dirigeix Arcadi España, per a poder recepcionar al més prompte possible aquesta important via de comunicació. També ha expressat la voluntat de l’Ajuntament per a desbloquejar el lliurament de la infraestructura, que espera puga ser assumida pel Consistori en les pròximes setmanes.

En la trobada, també s’ha abordat la situació dels centres educatius de la ciutat d’Alacant i les seues necessitats, per a donar solucions als problemes que ara té la ciutat i les seues partides rurals. Referent a això, s’ha plantejat l’elaboració d’un mapa de necessitats educatives.

També s’ha abordat la urgència de concloure l’eliminació de la presència de fibrociment en centres educatius.

Recepció oficial

Prèviament, l’alcalde i la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, han rebut al president de la Generalitat a les portes de l’Ajuntament i li han oferit una recepció en l’àrea d’Alcaldia al costat d’una nodrida representació de regidors de la Corporació Municipal.

Luis Barcala ha fet lliurament a Ximo Puig un quadre amb tessel·les de l’Esplanada d’Alacant com a record de la primera visita que realitza com a president de la Generalitat a l’Ajuntament.

Tant Barcala com Puig han remarcat el clima de bon enteniment i de treball iniciat amb una sèrie de reunions semestrals aquesta legislatura, que va tindre la seua primera trobada en la seu de la Generalitat a València i que en el dia de hui ha continuat amb la presència del cap del Consell a l’Ajuntament d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =