La plaça de l'Ajuntament d'Alacant acollirà aquest Nadal el Betlem més gran del món

La plaça de l'Ajuntament d'Alacant acollirà aquest Nadal el Betlem més gran del món
07/09/2020 -

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alacant ha posat en marxa un concurs de projectes per a instal·lar en la plaça de l’Ajuntament durant el pròxim nadal el pesebre més gran del món. La iniciativa, que parteix de la Regidoria de Festes que dirigeix l’edil Manuel Jiménez, persegueix generar un element emblemàtic que pel seu atractiu servisca d’al·licient per als alacantins en general, a més de ser un atractiu turístic nacional i internacional.

“L’objectiu -en paraules de l’edil Jiménez- és secundar amb aquesta iniciativa nova al nostre comerç, turisme i hostaleria que, a conseqüència de la pandèmia, estan patint un important minvament d’ingressos i que s’han dirigit a nosaltres perquè impulsem actuacions d’aquest tipus perquè les pròximes festes nadalenques, si la batalla contra el virus ho permet, puguen suposar el començament de la reactivació econòmica”.

La intenció és que el pesebre gegant quede instal·lat des de l’1 de desembre fins al 6 de gener, amb el que durant tot el nadal servirà d’atractiu a veïns i visitants. Comptarà amb les tres imatges de la Sagrada Família -San José, la Verge i el Xiquet- amb una altura mínima de 15 metres per a la més alta d’elles -San José- , que se situaran enguany en la plaça de l’Ajuntament, en descartar-se per a aquesta edició l’espectacle de vídeo que s’ha anat projectant els dos últims nadals en aquest espai en ser, per les seues condicions, una atracció que congrega a un gran nombre de persones en un reduït temps, alguna cosa que no sembla aconsellable davant la incerta evolució de la pandèmia.

El concurs de projectes es convoca per a muntar un Betlem Monumental els pròxims tres anys i contempla la instal·lació, desmuntatge, emmagatzematge, manteniment i restauració d’aquest. El pressupost base de licitació, per a eixe període de tres anys, és de 123.200 euros, incloent-hi l’IVA. D’aquests, 70.400 € corresponen a aquest primer any. La resta, en sengles anualitats de 26.400 €, es destinen al muntatge i desmuntatge, manteniment, adequació i emmagatzematge per part de l’adjudicatari.

El regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha explicat que “el Betlem Monumental es convertirà en un element artístic de caràcter únic i exclusiu que incrementarà l’atractiu turístic d’Alacant durant el Nadal sent el més gran del món”. També ha subratllat que “amb aquesta nova iniciativa, i amb el lògic increment de visitants per a contemplar-lo, es pretén ajudar a la regeneració de diversos segments econòmics de la ciutat com són els turístics, comercial i hostaler, ateses les conclusions del Pla per a la Recuperació d’Alacant. Això és una cosa primordial a causa de la situació econòmic-social derivada de la crisi sanitària de la COVID-19”.

El Portal de Betlem el conformaran les imatges de Maria, que podrà estar dempeus, asseguda o inclinada; José, amb una altura mínima de 15 metres, dempeus o inclinat; i el xiquet Jesús, que descansarà sobre un pesebre. Les figures de Maria i el xiquet Jesús guardaran una proporció amb l’altura de la figura de José. Les tres figures hauran de ser originals i elaborades a partir de dissenys propis per a aquesta ocasió. Tenint en compte les dimensions del Betlem, podria ser considerat com el més gran del món. D’aquí ve que la Regidoria de Festes vaja a sol·licitar la seua inclusió en el llistat dels Rècords Guinness.

Un clos perimetral decoratiu se situarà al voltant del Naixement per a preservar la seguretat de les imatges. El seu disseny haurà d’estar integrat amb la resta d’elements del Portal. El contractista tindrà llibertat creativa sobre el conjunt de la composició i els detalls del Portal. Els materials que s’utilitzen hauran de comptar amb l’homologació CE.

El contractista està obligat a desenvolupar durant la vigència del contracte les labors de manteniment i restauració de tots els elements que conformen la instal·lació perquè es troben en tot moment en òptimes condicions de conservació.

Tasques de muntatge i desmuntatge

Les tasques de muntatge hauran d’estar finalitzades abans de l’1 de desembre. El desmuntatge començarà el 7 de gener. Serà un jurat qui seleccione la proposta guanyadora. Estarà conformat per tècnics i regidors de tots els grups polítics de la Corporació. A més, del president de l’Associació de Belenistes d’Alacant.

A l’hora de valorar les proposicions admeses es tindran en compte criteris de volum i proporció, disseny i composició, i cromatisme i acabat.

L’admissió de propostes, que s’haurà de formalitzar en la Regidoria de Festes -carrer Càndid Jiménez Gargallo, 1. 5a Planta-, comença demà -dimarts 8 de setembre- i finalitza el dimarts 22 de setembre. Caldrà la presentació de maquetes a una escala 1.50.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen + two =