L'Ajuntament llança la campanya "Planta Cara. Zero Agressions sexistes" en Fogueres

La Policia Local posa a disposició dels ciutadans el telèfon 618.86.24.54, disponible les 24 hores, per a atendre consultes i temes relacionats amb agressions sexistes

L'Ajuntament llança la campanya "Planta Cara. Zero Agressions sexistes" en Fogueres
12/06/2019 -

La regidora en funcions d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant, Mari Ángeles Goitia, juntament amb el regidor en funcions de Seguretat, José Ramón González, han presentat hui per segon any consecutiu la campanya de prevenció «Planta cara. Cero agresiones sexistas//Zero agressions sexistes» per a aquestes Fogueres 2019, impulsada juntament amb la Policia Local d’Alacant que ha habilitat el número de telèfon 618 86 24 54 connectat les 24 hores per a facilitar un accés directe a la ciutadania.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de la Bellea del Foc 2019, Isabel Bartual, el Secretari General de la Federació de Fogueres, José Espín.

La campanya ha sigut impulsada i organitzada per la regidoria d’Igualtat i l’edil en funcions va explicar que “es va iniciar l’any passat amb molt d’èxit entre tota la ciutadania amb l’objectiu de conscienciar, prevenir qualsevol agressió sexista durant les festes de Fogueres”, i va afegir que des de l’Ajuntament es pretén amb ella “crear un escenari segur, on totes les dones se senten protegides per a gaudir de les nostres Festes amb llibertat absoluta”.

Així mateix Goitia va indicar que la campanya s’ha planificat durant tot l’any de forma conjunta i coordinada amb altres àrees municipals que han aportat les seues idees i iniciatives tant de Festes, com de Seguretat, Comerç i Hostaleria, Transports i el grup Vectalia, i és finançada amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, a través de la Secretaria d’Estat contra la Violència de Gènere i en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Alacant unida contra les agressions sexistes

L’Ajuntament ha fet extensiva aquesta campanya per a incloure a les entitats festeres de Fogueres, racons i barraques, associacions comercials i establiments de restauració, que col·laboraran en la seua difusió, per a com va subratllar Maria Angeles Goitia complir un dels principals objectius “conscienciar a la societat que la lluita contra qualsevol agressió sexista és responsabilitat de tots i totes sense necessitat de cap protagonisme per a crear un entorn segur perquè els residents, visitants puguen gaudir aquestes festes”.

“Amb ella volem conscienciar de la necessitat d’erradicar fets i comportaments sexistes perquè les nostres dones se senten segures, i que el seu Ajuntament i ciutat les protegeix davant qualsevol agressió que puguen patir pel mer fet de ser dona”, va asseverar l’edil d’Igualtat.

Des de la Federació de Fogueres el seu secretari ha assenyalat que aquest és el segon any que col·labora i ahir van començar a repartir entre les comissions uns 2.500 ventalls i els 450.000 tovallons i uns 50.000 sobres de sucre i a distribuir-los que es finalitzarà aquest dijous perquè tot aquest material aquest present en els Racons i Barraques, i amb això “es donarà visibilitat a la campanya que és del que es tracta”, i al seu torn va agrair a la regidora “l’afecte aportat a les Fogueres i en particular a les de la zona nord de la ciutat”.

Per la seua part la Bellea del Foc ha destacat que “la festa de Fogueres és un lloc de convivència entre home i dones per a passar-lo bé sobretot en igualtat, que és el més important espere entre tots aportar el nostre gra d’arena perquè gaudim tots en igualtat, respecte i llibertat”.

Goitia va agrair també el suport ferm que ha rebut la campanya per part dels diferents representants de la societat alacantina, entre entitats festeres, comerços i mitjans de comunicació, i ha emfatitzat que «per a erradicar comportaments violents i sexistes cal unir forces».

Atenció telefònica i presencial de Policia les 24 hores

L’edil d’Igualtat també va explicar que «la Policia Local habilitarà el número de telèfon 618 86 24 54, el mateix que l’any anterior, que funcionarà les 24 hores del dia com a línia específica d’atenció i ajuda per a consultes de temes relacionats amb agressions sexistes». Aquest número se suma al 112, de la línia permanent d’atenció d’emergències.

La Policia Local ha elaborat un protocol d’Actuació que ha fet extensiu a tot el cos d’agents perquè el coneguen i sàpien com intervenir de la forma més eficaç i efectiva.

A més, la regidora ha recordat que “en el cartell s’indiquen els set punts d’atenció presencial que estaran a la disposició de la ciutadania per a emergències, coordinats pels diferents cossos de seguretat”.

Els set punts estan situats en: la Caserna de la Guàrdia Civil, del carrer Sant Vicent, 52; en la reguarda de la Policia Local situada en el Mercat Central, avinguda Alfons X El Savi, 10; en la Comissaria de la Policia Nacional, del carrer Mèdic Pascual Pérez, 27; en la Direcció General de Policia, del carrer Isabel la Catòlica, 25; en la Unitat Provincial de la Policia Autonòmica, avinguda doctor Gadea, 10; en la reguarda de la Policia Local, de la porta posterior de l’Ajuntament, és a dir, en la Plaça de la Santa Faç; i en la Plaça Porta del Mar, on es col·locarà el reforç nocturn d’agents».

En aquest sentit Goitia també va agrair “l’excel·lent treball que desenvolupa la Policia Local a Alacant durant les festes de Fogueres en les quals més de 325 agents treballaran diàriament perquè tots nosaltres puguem gaudir de les nostres Festes Grans amb total Seguretat, i especialment el del Gabinet d’Atenció a la Víctima de Violència Domèstica (GAVID), els qui estan al servei del ciutadà davant qualsevol situació d’urgència que puga sorgir sobre agressions o comportaments sexistes”.

Campanya en els autobusos

A més aquesta campanya compta també amb la participació de la regidoria de Transports, i del Grup Vectalia, que col·laboraran instal·lant els cartells informatius en més de 150 autobusos urbans i interurbans, acció que es posarà en marxa aquestes Fogueres en les finestres davanteres de tots els autobusos urbans i interurbans.

I se suma a les accions per a donar visibilitat a la campanya en incorporar la informació bàsica de la mateixa en el fullet sobre les modificacions en les línies i itineraris de transport urbà i interurbà.

“Per a nosaltres és també molt important no solament realitzar aquesta campanya sinó dotar-la de més conscienciació i sobretot de la visibilitat més gran possible i quin millor suport que el nostre transport urbà posant l’accent en la seguretat ciutadana”, va recalcar l’edil d’Igualtat.

Campanya de difusió en la ciutat, Racós i Barraques

El consistori també instal·larà banderoles i ha imprés 4.000 cartells informatius, dels quals 2.800 es distribuiran en les diferents dependències municipals, 1.500 es repartiran específicament a través de la Regidoria de Comerç; 300 s’entregaran a establiments i 400 seran per a la Federació de Fogueres.

A través dels cartells i de la campanya es vol difondre la informació perquè estiga accessible a la ciutadania. A tals efectes s’han preparat 300 caixes amb 2.700 unitats cadascuna de tovallons dissenyats amb la campanya, de les quals la meitat de caixes es distribuirà entre els establiments hostalers alacantins, mentre que la Federació de Fogueres s’encarregarà de repartir l’altra meitat entre les diferents barraques i racó, així com els 50.000 sucres.

Igualment, es difondran els 10.000 ventalls i 5.000 barrets de palla natural, en els quals està retolada la informació bàsica i el lema «Planta cara. Zero agressions sexistes», que la Regidoria d’Igualtat distribuirà també entre la ciutadania durant els dies principals de les festes de Fogueres i una hora abans que comence la mascletà.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − seven =