Turisme llança una campanya de conscienciació sobre les mesures de seguretat a les platges

Aquesta iniciativa se suma a les indicacions situades en el conjunt dels accesSos, les farmacioles o en les cabines d’WC

Turisme llança una campanya de conscienciació sobre les mesures de seguretat a les platges
07/08/2020 -

El Patronat Municipal de Turisme, que dirigeix Mª Carmen Sánchez, llança des de hui una campanya de conscienciació sobre les mesures de seguretat i prevenció enfront de la COVID-19 a les platges del Postiguet i Sant Joan. Les escenificacions a càrrec de Vicente de Ramón i Gemma Martínez, actors de l’empresa Esatur, es desenvoluparan tots els divendres d’agost. Al Postiguet, a les 11 hores, en l’Accés 7 -situat a l’altura de la Farmaciola. En el cas de la Platja de Sant Joan, en l’Accés 16, enfront d’un establiment de menjar ràpid localitzat en el centre de l’arenal.

La regidora Mª Carmen Sánchez ha explicat que “som conscients dels rebrots, encara que no n’hi haja hagut a Alacant. No obstant això, com no cal abaixar la guàrdia, hem plantejat aquesta iniciativa. En ella, i amb dosi d’humor i d’una manera senzilla, pretenem que la ciutadania no es relaxe recordant-li les mesures que ha de continuar adoptant”.

Els actors, que han actuat en lloc de banyistes, ajuden amb els seus diàlegs a conscienciar als usuaris de la platja en una escenificació que té una duració de 20 minuts. Al mateix temps, i amb un conjunt de màscares, col·laboren també amb missatges mediambientals.

Aquesta iniciativa se suma a les indicacions situades en el conjunt dels accessos a les platges, en les farmacioles, o en les cabines de WC des del començament de la temporada. “Si a més d’aquests senyals, aconseguim l’objectiu amb una cosa lúdica com poden ser aquestes representacions, haurà valgut la pena.”, ha comentat Mª Carmen Sánchez.

Mesures de seguretat

Els actors han posat en escena les mesures de seguretat necessàries. Entre aquestes, el distanciament d’1,5 metres entre usuaris si aquests resideixen fora del nucli familiar, l’ús obligatori de mascareta si no es pot respectar el distanciament d’1,5 metres, l’ús obligatori de xancletes en les infraestructures instal·lades a les platges -llavapeus, passarel·les, cabines WC i farmaciola, entre altres-, l’ús d’hidrogel en les cabines WC, la utilització individual d’aquestes, o el distanciament social en les cues que es puguen produir, per exemple, en els limítrofs dels llavapeus.

S’ha insistit, a més, en el sistema de funcionament dels jalons de fusta per a poder distribuir als banyistes respectant les normes de seguretat, en l’obligació de deixar lliure un corredor en la zona humida -la més pròxima a la mar- per al passeig, i en les normes per a poder realitzar-lo obeint la normativa vigent.

Informació de les platges

L’edil ha anunciat que ja està habilitada la web playas.alicante.es en la qual s’ofereix informació detallada de l’estat del conjunt de les platges d’Alacant com Postiguet, Albufereta, Almadrava, Platja de Sant Joan, Saladars-Urbanova, Cap d’Hortes, Aguamarga i Illa de Tabarca

També l’edil ha apuntat que aquest mes es posarà en pràctica, com a experiència-pilota, el programa “Platges sense fums”. Sobre aquest aspecte ha destacat que “després d’analitzar els resultats, ens plantejarem extrapolar-lo al conjunt dels arenals d’Alacant”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × two =