Mazón: “Una província que faça una Comunitat potent ha de començar des del sud”

El president de la Diputació d’Alacant ofereix un discurs reivindicatiu en l’acte institucional previ al 9 d’Octubre

Mazón: “Una província  que faça una Comunitat potent ha de començar des del sud”
08/10/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha participat aquest matí en la Llotja d’Orihuela en l’acte institucional amb motiu del ‘Dia de la Comunitat Valenciana’, un esdeveniment que, organitzat conjuntament amb la Generalitat, pretén reconéixer el pes específic que té la Vega Baixa en el context provincial i autonòmic i focalitzar l’ajuda institucional que necessita la comarca per a reconstruir-se després dels devastadors efectes del passat temporal.

En la seua intervenció, Mazón ha defensat la conveniència de buscar definitivament l’“encaix autonòmic” de la província, perquè “una província forta és sinònim de Comunitat viable”, un aspecte sobre el qual ha matisat que “les esperances de coordinació i no d’imposició continuen intactes i amb esforç comú pendent de futur”.

El president de la Diputació d’Alacant ha mostrat, així mateix, el seu convenciment en què “una província forta fa una Comunitat més potent i per a això és fonamental continuar avançant des del sud i pel sud del territori”. En aquest punt, Carlos Mazón ha tingut paraules de record per a totes les persones afectades per l’episodi de fortes pluges que va negar per complet la comarca recentment i ha assegurat que ara cal lluitar contra l’oblit i la burocràcia, al mateix temps que cal sol·licitar més ajudes, “perquè les aprovades continuen sent insuficients, lentes i farragoses”.

Mazón també ha reivindicat en les seues paraules la urgència de finançament autonòmic, nacional i europea per a completar el mapa d’infraestructures i dotacions culturals i socials a la província amb la finalitat de continuar aportant rendibilitat al conjunt del territori nacional.

L’ADDA Simfònica ha sigut protagonista en aquesta celebració. Dirigida per Josep Vicente, l’agrupació ha interpretat una selecció de melodies de la ‘La Setena Simfonia’ de Beethoven , concretament l’II i IV moviment, així com l’himne de la Comunitat Valenciana i el d’Espanya . A més, el cantautor de la comarca Jesús Lorenzo ha interpretat amb una guitarra espanyola el tema compost per ell, ‘Força Vega Baixa’, com a homenatge a tots els ciutadans que han patit les conseqüències de la DANA.

L’acte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats, entre elles el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’alcalde d’Orihuela, Emilio Bascuñana, així com nombrosos alcaldes de la comarca, consellers, diputats provincials, representants dels regants i agricultors i veïns de la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =