Carlos Mazón i Inés Arrimadas visiten l'exposició 'Els Etruscos. L'alba de Roma' en el MARQ

El president de la Diputació d’Alacant i la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans en el Congrés dels Diputats mantenen una reunió prèvia al recorregut guiat

Carlos Mazón i Inés Arrimadas visiten l'exposició 'Els Etruscos. L'alba de Roma' en el MARQ
19/11/2021 -

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans en el Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha visitat aquest migdia el MARQ, on ha signat en el llibre d’honor del museu i ha recorregut les diferents sales que alberguen l’exposició ‘Els Etruscos. L’alba de Roma’. El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha exercit d’amfitrió d’aquesta visita, en la qual tots dos dirigents han pogut mantindre una reunió prèvia a l’itinerari guiat, al qual s’han sumat també la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i el diputat provincial Javier Gutiérrez.

Després de contemplar els diferents objectes que conformen aquesta mostra temporal, Arrimadas i Mazón han atés els mitjans de comunicació, als qui han traslladat l’èxit de públic que està tenint aquesta proposta cultural que podrà visitar-se fins al mes vinent de desembre.

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans en el Congrés dels Diputats ha assegurat ser una apassionada de la història i l’arqueologia, per la qual cosa “tenia moltes ganes de visitar aquesta meravellosa exposició i els puc dir que és d’una qualitat excepcional”.

“El tracte visual i de continguts és excepcional”, ha reconegut Arrimadas, qui ha apuntat que queda temps per a visitar-la “i sé que l’afluència de públic ha sigut molt bona, però anime no sols als alacantins sinó a la resta de ciutadans al fet que s’acosten a veure-la, perquè és única i és molt difícil de veure una exposició específica d’etruscos amb la qualitat de les obres que s’han pogut recopilar”.

Per part seua, Mazón ha manifestat l’orgull que suposa “per al MARQ i per a la província d’Alacant comptar amb la visita de personalitats de l’àmbit polític, institucional o cultural del nostre país”.

“Amb aquesta visita, Inés Arrimadas es converteix des de hui en una ambaixadora no sols de l’exposició dels etruscos, sinó del mateix MARQ”, ha assegurat el president, qui ha ressaltat “l’aposta del museu per la renovació del sistema expositiu tradicional”.

El MARQ acull fins al mes vinent de desembre ‘Etruscos. L’alba de Roma’, la major mostra monogràfica exhibida a Espanya en l’última dècada, amb 150 peces procedents d’algunes de les més importants excavacions de l’antiga Etruria.

El president de la Diputació d’Alacant ha concretat, sobre aquest tema, que en aquests mesos “són ja prop de 40.000 els visitants de diferents procedències i edats que l’han poguda veure”, al mateix temps que ha indicat que es tracta d’una “exposició única que ens permet en aquests moments ser referència cultural i museística a Espanya, per la qual cosa entenem l’interés que desperta la col·lecció”.

Aquesta proposta expositiva és una iniciativa de la Fundació MARQ i la Superintendència de Patrimoni Arqueològic de la Província de Pisa i Livorno i inclou una selecció peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra, un dels més antics a Itàlia. A més, ha comptat amb la participació de l’empresa Contemporanea Progetti, amb seu a Florència.

Durant l’itinerari per les tres sales temporals, Arrimadas, acompanyada per Mazón i Parra, ha pogut apreciar les claus sobre la història de la civilització etrusca, des dels seus orígens en el segle IX aC fins a la seua gradual absorció pels romans en el segle I aC.

En la col·lecció es poden admirar valuosos objectes com la diadema d’Orbetello o les polseres de la necròpoli de Bisenzio, a més de peces d’armament i material ceràmic. La part més important, formada per peces funeràries, inclou obres com les urnes d’Ulisses, de les Sirenes i del Rapte de Proserpina de Volterra o el sarcòfag masculí de la necròpoli de Rosavecchia a la Toscana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × five =