Carolina Pascual destaca l'aposta de la Generalitat per Alacant amb la Ocean Race

La consellera ressalta l’impacte econòmic a la ciutat en ser Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela

Carolina Pascual destaca l'aposta de la Generalitat per Alacant amb la Ocean Race
02/09/2021 -

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat l’aposta de la Generalitat per la Volta al Món a Ciri, l'”impacte econòmic del qual i de generació d’ocupació a la ciutat d’Alacant va ser altíssim”.

Carolina Pascual ha fet aquestes declaracions durant l’acte de signatura de la Comissió Interadministrativa de la creació de l’esdeveniment d’excepcional interés “Alacant 2021 eixida tornada al món a Ciri”, al qual han assistit l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, el director general de SPTCV, Antonio Rodes, el president de la Fundació de la Comunitat Valenciana Alacant Port d’Eixida de la Volta al Món a Ciri, Jesús Sánchez, així com un representant de l’Autoritat Portuària, Julio Salido.

La consellera ha subratllat “l’impacte que suposa per a la ciutat d’Alacant ser el Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela, tant en la repercussió mediàtica a nivell internacional, tant per la generació econòmica que suposa albergar aquest esdeveniment i el nivell de creació d’ocupació”. Referent a això, ha assenyalat que “esperem igualar i fins i tot millorar aquests resultats en l’edició de 2022”.

Així, ha indicat que “en la passada edició llança més de 10.000 notícies en premsa i en línia van citar a la ciutat d’Alacant com a port d’eixida de la Volta al món a Vela, al que se suma l’aparició en més de 750 notícies i programes de televisió, la qual cosa suma una audiència acumulada de més de 200 milions de persones”.

A més, segons ha afegit, “en l’edició de 2017, l’impacte econòmic va ascendir a 68,8 milions d’euros en el PIB i els sectors que més es van beneficiar van ser el comerç al detall i la restauració”. “En termes d’ocupació, es van generar l’equivalent a 1.270 ocupacions anuals”, ha assenyalat.

Alacant Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela “és un esdeveniment que compta amb el ferm suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, que torna a apostar econòmicament per albergar aquesta edició i la següent a la nostra ciutat”.

Comissió interadministrativa

La comissió interadministrativa de l’esdeveniment d’excepcional interés públic “Alacant 2021. Eixida Tornada al Món a Vela” està formada per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, dependent d’aquesta, el Consell Superior d’Esports, l’Autoritat Portuària d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, la Fundació de la Comunitat Valenciana Alacant Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela i l’Ocean Race.

La comissió serà l’òrgan encarregat del desenvolupament i concreció en plans i programes de les activitats de suport a la celebració de l’esdeveniment d’excepcional interés públic “Alacant 2021. Eixida Tornada al Món a Vela”, així com de la certificació de l’adequació de les despeses realitzades als objectius i plans del citat programa.

La creació d’aquesta Comissió Interadministrativa suposa articular de manera més operativa i àgil tots els tràmits relacionats amb””Alacant 2021. Eixida Tornada al Món a Vela”.

Una vegada ratificades per aquestes cinc entitats, el conveni es presenta en el Ministeri d’Hisenda i Consell Superior d’Esports per a la seua ratificació i publicació en el BOE. Una vegada publicat es convocarà la primera reunió de la Comissió Interadministrativa amb la participació dels representants proposats per cadascuna de les entitats participants, que entre altres s’aprovarà el Manual d’identitat corporativa i d’ús per a empreses col·laboradores i els plans i programes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen − five =