Transició Ecològica recolza la creació d'un centre d'interpretació de la reserva marina i del parc natural del Montgó al Faro de Sant Antoni de Xàbia

Paula Tuzón assenyala que aquest nou recurs reforçarà la gestió de l’ús públic del parc natural i de la reserva marina

Transició Ecològica recolza la creació d'un centre d'interpretació de la reserva marina i del parc natural del Montgó al Faro de Sant Antoni de Xàbia
17/07/2020 -

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha expressat el suport de la Generalitat a la iniciativa de l’Ajuntament de Xàbia de creació d’un centre d’interpretació de la reserva marina i del parc natural del Montgó, al Faro del Cap de Sant Antoni.

Paula Tuzón, acompanyada pel director general de Transició Ecològica, Antonio García, ha mantingut una reunió en les dependències municipals amb l’alcalde de la localitat, José Chulvi, qui l’ha informat de la gestació del projecte i el seu estat en l’actualitat.

Tuzón ha destacat l’emplaçament singular i emblemàtic de l’edifici, els valors pedagògics que es podran transmetre, i ha indicat que aquest nou recurs reforçarà la gestió de l’ús públic del parc natural del Montgó i de la Reserva Marina.

Tant l’alcalde com la secretària autonòmica s’han emplaçat a actuar coordinadament en qüestions tècniques i de finançament.

El projecte contempla la rehabilitació dels dos edificis del far: l’antic habitatge del tècnic de senyals marítims, on se situarà el Centre d’Interpretació i un antic taller-magatzem, que servirà per a albergar una cafeteria i condícies per a ús públic.

La zona d’accés també serà reestructurada, amb la creació d’una plaça que entrellaçarà la naturalesa amb zones per als visitants, de descans i d’aprenentatge, sobre la flora i fauna del parc del Montgó, per a fomentar i posar en valor els recursos d’aquest entorn natural.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − three =