Més d'un centenar de comerços i hotels s'uneixen al distintiu Alacant Segura

L’alcalde i la vicealcaldessa fan lliurament del distintiu a la directora de l’Hotel Maia i màxima responsable de l’associació APHA

Més d'un centenar de comerços i hotels s'uneixen al distintiu Alacant Segura
20/07/2020 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i la regidora responsable de Turisme, Mari Carmen Sánchez, han acudit a l’hotel Maia per a imposar-li el distintiu Alacant Segura en presència de la seua directora i màxima responsable d’APHA, Victoria Puche. L’acte ha tingut un significat especial en sobrepassar-se en la primera setmana de promoció d’aquesta acció per a garantir la seguretat de clients i treballadors dels establiments el centenar de peticions per a acollir-se al distintiu Alacant Segura.

El 25 de juny es va fer el lliurament dels primers distintius a l’Hotel Almirall de la Platja de Sant Joan i al restaurant La Sastrería en la plaça de Gabriel Miró. Quan els titulars dels establiments volen accedir a aquest reconeixement “Alacant Segura”, són els tècnics de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (Omic) els qui inspeccionen cada local per a comprovar i verificar que sí que es respecten aqueixes directrius.

La implantació del distintiu ‘Alacant Segura’ és una acció del Patronat Municipal de Turisme en col·laboració amb la Regidoria de Comerç i s’emmarca en el pla estratègic amb el qual pretén promoure la recuperació del sector després de l’impacte de la crisi sanitària. Per a la concessió del distintiu, les empreses no han d’assumir cap cost, com sí que succeiria en el cas de sotmetre’s a una auditoria específica. Poden accedir a aquest distintiu, establiments turístics i comercials, però també el sector de l’hostaleria, la restauració, els locals d’oci, els creuers, els camps de golf i les platges.

El lliurament del distintiu a l’Hotel Maia s’ha tramitat després que aquest establiment començara a aplicar una sèrie de mesures higienicosanitàries per a adequar tot el treball a la nova normativa. Per exemple, per a garantir la distància mínima d’1,5 metres s’han adequat els aforaments dels espais comuns, així com dels ascensors. En aquesta línia d’incrementar la seguretat, el bufet va començar a ser assistit pel personal de l’hotel, els qui serveixen tot allò que seleccione el client. També s’ha establit un sistema que evita les cues en recepció i dóna un servei ràpid i de qualitat, en implantar-se el check in online, per la qual cosa el client podrà accedir a una plataforma on emplenarà les seues dades i així només recollirà les claus a la seua arribada.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme, Mari Carmen Sánchez, ha ressaltat durant l’acte el treball desenvolupat des de l’Ajuntament “per a aconseguir que Alacant siga una ciutat segura i donar amb això confiança als turistes perquè vengen a gaudir de les nostres platges, gastronomia, establiments comercials i activitats culturals i d’oci”. Així mateix, Sánchez ha considerat “un èxit la campanya, a la qual ja s’han adherit més de cent establiments, entre hotels, restaurants i comerços, i que busca donar confiança als nostres habitants perquè ens visiten”.

L’alcalde, Luis Barcala, ha posat en valor “l’esforç realitzat per tots els col·lectius per a implementar les màximes mesures de seguretat. El distintiu Alacant Segura no és un adhesiu, és molt més, és un símbol del treball que s’està desenvolupant per a pal·liar els efectes econòmics negatius de la pandèmia. I també és una aposta i suport a un sector turístic que està lluitant per posar tots els mitjans per a garantir la seguretat de tots”.

Per part seua, la directora de l’hotel Maia i màxima responsable de l’associació APHA ha recalcat que el distintiu Alacant Segura comporta “un protocol que cal complir, un treball previ de conscienciació i una preparació dels establiments per a donar les majors garanteixes de seguretat als seus clients i treballadors”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =