La Comissió Provincial de l'Aigua de la Diputació recolza la via judicial per a defensar el Tajo-Segura davant les retallades del Govern

Mazón ressalta la legitimitat que el Tribunal Suprem ha reconegut a la institució en admetre el recurs contra el canvi de les normes d’explotació

La Comissió Provincial de l'Aigua de la Diputació recolza la via judicial per a defensar el Tajo-Segura davant les retallades del Govern
23/11/2021 -

La Comissió Provincial de l’Aigua ha recolzat hui la via judicial per a defensar el manteniment del transvasament Tajo-Segura davant les retallades impulsades pel Ministeri de Transició Ecològica després de donar compte del recurs contenciós administratiu interposat per la Diputació d’Alacant contra la modificació de les regles d’explotació d’aquesta infraestructura, que ha sigut admés a tràmit pel Tribunal Suprem.

“La Diputació ha sigut la primera administració a posar en marxa el recurs contra un nou greuge per a aquesta província”, ha recordat el seu president, Carlos Mazón, qui ha ressaltat que l’admissió del mateix per l’Alt Tribunal “confirma la legitimitat d’aquesta institució en la defensa del transvasament, la qual cosa és molt important més enllà de quin siga el resultat del contenciós, perquè ja ningú pot dubtar de la nostra competència en aquesta matèria”.

En aquest sentit, la vicepresidenta i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna, ha assenyalat que des de la Diputació “tenim l’obligació de defensar una infraestructura vital per a la província perquè no estem disposats a perdre ni una gota d’aigua”, al mateix temps que ha apel·lat a la unitat per a seguir en aqueixa tasca. El portaveu del Grup Socialista, Toni Francés, també ha demanat la unió de tots “per a plantar batalla i defensar-nos amb força davant els reptes que es van plantejant”.

Durant la Comissió, en la qual també s’ha analitzat l’estat de tramitació dels projectes dels plans hidrològics de les demarcacions hidrogràfiques del Xúquer, Segura i Tajo, alguns representants polítics i de les entitats de regants han tornat a alertar dels riscos per a la província de la política hídrica que està impulsant el Govern central, al mateix temps que han enlletgit a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que no fera cap referència al transvasament Tajo-Segura durant la seua participació ahir a Alacant en el fòrum “Diàleg sobre el futur de l’aigua”.

“La ministra no va dir res perquè té clar el que vol fer, que és acabar amb el transvasament per a regadiu”, ha assenyalat Javier Berenguer de Regs de Llevant, mentre que el president de Fecoreva, Antonio Andújar, ha apuntat que “estem assistint a la mort del Tajo-Segura per etapes perquè en l’últim any ja ens han llevat 100 hm³”. Per part seua, Ángel Urbina, de la Junta Central d’Usuaris del Xúquer-Vinalopó ha criticat l’increment del preu de l’aigua, “que ens portarà a la ruïna”, i la falta d’inversions en la construcció i manteniment d’infraestructures hidràuliques.

El president de la Diputació també s’ha referit al fet que des del Ministeri no es convidarà a la institució provincial a participar en el fòrum de l’aigua. “La ministra Teresa Ribera no ha volgut que tinguérem ni veu ni participació. No poder parlar ni plantejar si més no el nostre punt de vista ens sembla realment impresentable, més tenint en compte que la Comissió de l’Aigua aglutina a tots els àmbits del territori vinculats amb aquesta qüestió”, ha indicat el dirigent alacantí, qui ha insistit que “aquest comportament agreuja encara més el menystinc del Govern de Pedro Sánchez a la nostra província”.

Finalment, durant la reunió celebrada aquest matí, i a proposta de Mazón, s’ha acordat traslladar a Asaja Castella-la Manxa l’agraïment de la Mesa de l’Aigua pel seu decidit suport al transvasament Tajo-Segura. El president d’Asaja Alacant, Ramón Espinosa, ha demanat en aquest sentit al PSOE i a la resta de partits polítics de la província “que la defensa del transvasament no es quede només a Alacant i es faça pressió també a nivell regional i nacional”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × three =