Compromís proposa mesures d'acció positiva per a l'accés de les dones a l'ocupació

Compromís proposa mesures d'acció positiva per a l'accés de les dones a l'ocupació
06/05/2019 -

Sonia Tirado, candidata de Compromís per Alacant ha proposat mesures d’acció positiva que accelerin l’accés de les dones a determinats recursos i espais en els quals estan estan infrarepresentades.

Tirado ha remarcat que encara que les dades d’ocupació reflecteixen una millora en l’accés de les dones al mercat laboral, encara queda molt per fer i proposa mesures com a programes de formació i ocupació amb reserva de places per a dones en sectors d’ocupació típicament masculinizats i també en sectors d’innovació i alta competitivitat on normalment les dones no estan representades.

Des de Compromís han destacat la importància de fomentar també la formació en habilitats i competències transversals, tant personals com professionals, i de programes per a la professionalització dels sectors típicament ocupats per dones de forma invisible i precària com per exemple la neteja o les cures.

La coalició ha proposat també mesurades per al foment de l’autoocupació i la generació d’empreses promogudes per dones a través de programes d’ajudes per a microprojectes i orientats a les emprenedores. “És necessari plantejar mesures dirigides cap als sectors de majors oportunitats i també cap a aquells en els quals han treballat tradicionalment les dones”, ha conclòs Tirado.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three + one =