Urbanisme impulsa el primer tram del Passeig Litoral entre Promotorio i Albufereta

L’accés per als vianants podrà realitzar-se des de la senda per als vianants pel carrer Sol Naixent o des de l’avinguda de la Vila Joiosa

Urbanisme impulsa el primer tram del Passeig Litoral entre Promotorio i Albufereta
29/10/2019 -

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix Adrián Santos, té previst aprovar en la junta de govern la licitació per a començar les obres per a l’execució del Passeig Litoral d’Alacant entre el Promotorio i la Finca Adoc de la Platja de l’Albufereta. El projecte té un termini d’execució de quatre mesos i requerirà una inversió de 549.999,98 euros.

El regidor d’Urbanisme ha ressaltat “la importància d’aquest projecte dirigit a recuperar la façana litoral d’Alacant en tota la seua extensió des de 21 quilòmetres i que pretenem iniciar amb la prolongació del passeig per la finca Adoc en un recorregut molt freqüentat pels alacantins i que millorarà les connexions per als vianants per la badia d’Alacant”.

Santos ha explicat que el primer tram del passeig mantindrà les característiques de l’existent i es prolongarà mitjançant un recorregut a mig vessant recorrent els talussos del Promotorio fins a aconseguir, amb pendents accessibles, no superiors al sis per cent, la plataforma asfaltada del carrer Sol Naixent.

Aquesta senda per als vianants presentarà com a paviment un formigó blanc amb fibres, acolorit i rentada. L’objectiu d’aquestes obres és obtenir la textura i el color d’un terrenc natural, similar als sòls color crema clar existent en el Promotorio. L’amplària mínima útil d’aquest passeig serà de 2,50 metres, amb 3.0 metres construïts.

En el carener del “Promotorio” es projectarà una zona pavimentada que case cap a la vora suroccidental. Tindrà caràcter estancial amb zones enjardinades amb espècies autòctones de baix manteniment i un ús com a mirador.

L’accés per als vianants a aquest entorn podrà realitzar-se des de la senda per als vianants procedent del passeig litoral, carrer Sol Naixent o des de l’avinguda de la Vila Joiosa a través d’una passarel·la sobre la plataforma tramviària existent i adossada al pas superior del carrer Sol Naixent.

En tots els recorreguts ara projectats, les sendes comptaran amb un pendent igual o inferior al sis per cent, dotant d’accessibilitat universal a l’àmbit. El format dels elements que conformen aquest espai de descans similar a l’existent en el passeig litoral confrontant.

A partir del Promotorio, es preveu la prolongació de la senda per als vianants al llarg de la façana litoral, ocupant part de la plataforma asfaltada del carrer Sol Naixent que dóna a la mar. Això reduirà l’amplària destinada al trànsit rodat produint una reducció d’aquest.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nine − 5 =