Els bombers comencen a cremar les més de mig centenar de Fogueres escolars

L’Ajuntament d’Alacant entregarà el pròxim 18 de juny en un acte els premis als col·legis guardonats

Els bombers comencen a cremar les més de mig centenar de Fogueres escolars
10/06/2019 -

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que els bombers del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis de l’Ajuntament d’Alacant han començat a cremar les més de 56 Fogueres infantils que enguany s’han plantat en els centres educatius, socials, municipals, de la tercera edat, residències, el centre d’acolliment a persones sense llar i associacions.

El SPEIS ha planificat durant tot el mes de juny i coordinat un pla d’intervenció per a atendre totes les sol·licituds que han arribat de cremàs infantils, i organitzat equips de quatre i sis bombers per a acudir amb una dotació als diferents punts de la ciutat en la qual es cremen aquests monuments realitzats pels alumnes amb caixes i de xicotetes grandàries.

Els bombers acudeixen des de primera hora amb una dotació d’una bomba pesada i participen en la crema de la foguera amb diverses línies d’aigua controlant de forma segura i ràpida, que la seua cremà no duren més de vint minuts. La primera foguera que es va cremar el dia 1 de juny va ser la del Col·legi Calasancio, i l’última es realitzarà el 26 de juny.

L’edil de Seguretat, José Ramón González, ha celebrat l’increment de Fogueres infantils que han participat enguany en el concurs que organitza l’Ajuntament que bat rècord amb 21 inscrits, al mateix temps que va destacar “l’excel·lent treball i esforç que realitzen els bombers del SPEIS per a atendre totes les peticions que arriben a l’Ajuntament”.

XV edició del concurs Fogueres Escolars 2019

L’edil de Festes va informar que dimarts que ve 12 de juny el jurat visitarà les 21 Fogueres que enguany participen en la XV edició del Concurs Fogueres Escolars 2019, que han plantat els monuments en els seus centres d’educació infantil, primària i secundària d’Alacant.

L’edil popular de Festes va mostrar la seua satisfacció perquè cada any són més els col·legis i menors que participen en la plantà de les Fogueres infantils amb la qual “s’aconsegueix fomentar entre els més joves les nostres festes oficials amb la creació dels seus propis monuments foguerils consolidant el futur de les Fogueres”.

Entre els requisits per a participar en el concurs se centra que la foguera escolar estiga plantada el dia 12 de juny, a les 9.00 hores, en un lloc obert i exterior dins del recinte del centre participant, ja que aqueix dia està previst que acudisca el jurat per a valorar-les, i els monuments foguerils hauran de tindre una altura mínima d’un metre i cinquanta centímetres, i utilitzar materials per a la construcció tradicionals com el cartó, fusta o paper.

L’edil de Festa va recordar que com a novetat que «enguany per primera vegada es premiaran els monuments que queden en quart, cinqué i sisé lloc amb un xec regale valorat en 100 euros per a material escolar».

A més els monuments dels centres escolars que queden en primer, segon i tercer lloc rebran una banderola i una tablet, i al guanyador se li farà lliurament del Trofeu Pedro Soriano, aquests premis seran entregats en un acte que se celebrarà el pròxim 18 de juny en el saló blau de l’Ajuntament d’Alacant.

Per la seua part José Ramón González va destacar que el jurat valorarà l’originalitat dels monuments, l’acabat, el seu contingut crític i participació en la seua execució del col·lectiu escolar, amb especial atenció “a la implicació de l’alumnat en la seua construcció i prevalent, en tot cas, el criteri de l’esforç i dedicació realitzat pels alumnes”.

Jurat del concurs

El Jurat podrà declarar desert el concurs en el cas en què cap dels monuments presentats aconseguisca un nivell mínim de qualitat, està nomenat per l’Ajuntament, i format per l’alcalde, el cap de Festes i Ocupació de Via Pública, quatre persones coneixedores de la festa de les Fogueres de Sant Joan i un funcionari d’Educació, i cap del Departament de Festes o en qui delegue. Les deliberacions del jurat seran secretes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nine − 9 =