Curs per a les famílies per a entendre millor als joves

L’XI Curs de formació sobre mòbils per a pares d’adolescents s’impartirà el dissabte 9 de novembre

Curs per a les famílies per a entendre millor als joves
21/10/2019 -

Alimentació, higiene, somni, jocs, apostes, ciberassetjament, el control de les pantalles… Aquestes són algunes de les matèries sobre les quals es tractarà en el curs per a pares d’adolescents organitzat pel Col·legi de Metges d’Alacant i Associació de Pediatria Extrahospitalària de la Província d’Alacant (APEPA), en col·laboració amb l’Ajuntament, i que s’impartirà durant la jornada del dissabte 9 de novembre.

El curs està programat per al seu desenvolupament en el Col·legi Oficial de Mèdics -inscripcions i més informació en www.coma.es -i serà dirigit pel doctor José P. Valdés, amb suport de la Regidoria d’Educació, liderada per Julia Llopis.

Destacats ponents integren el quadre de professors que abordaran temes d’actualitat entre xiquets i joves, com a Internet i les seues conseqüències, els pilars de la salut física o les xarxes socials.

La presidenta del Col·legi de Metges d’Alacant, María Isabel Moya, ha ressaltat la importància que el Col·legi estiga obert a la societat i s’involucre en temes transcendentals per a les famílies com la salut i el benestar dels seus fills, fomentant la prevenció i els hàbits saludables, ajudant a mares i pares en el trànsit que experimentaran els adolescents a la vida adulta.

El director del curs ha precisat que organitzar un fòrum d’aquesta entitat constitueix “una oportunitat per a millorar la salut dels adolescents a través de les seues famílies. Els pares han de conéixer el normal que són els seus fills si ells saben estar en el seu lloc, i no es deixen influir per la mala premsa que té aquesta edat. Els pediatres tenim la sort de comptar amb la seua confiança i hem de correspondre ajudant-los al fet que transiten per aquests anys de la millor manera possible”.

L’especialista ha afegit que “rebre la seua gratitud és un estímul per a continuar intentant-lo perquè ens demostra que aquests cursos són beneficiosos per a tots, pares i professionals”.

El curs evolucionarà en sessions de matí i vesprada. Els ponents abordaran tres grans temàtiques. Parlaran de l”Adolescent normal’ (amb especial atenció als canvis psicosocials i el desenvolupament cerebral) i de ‘Els pilars de la seua salut física’ (alimentació, higiene i somni). La sessió de vesprada es dedicarà a la importància de les noves tecnologies sota el títol: ‘Internet ens canvia la vida’, ‘Tot està en el mòbil’: (pornografia, jocs i apostes, ciberassetjament…) i com prevenir les seues conseqüències des de primerenca edat.

Una ponència de futur ‘La intel·ligència artificial té adolescència?’, que impartirà l’enginyera alacantina Nuria Oliver, tancarà una jornada que s’augura de gran utilitat per a pares i professionals.

El curs està organitzat pel Col·legi de Metges i per l’Associació de Pediatria Extrahospitalària de la província d’Alacant (APEPA), amb la col·laboració de la Societat Valenciana de Pediatria (SVP), de la Societat Espanyola de Medicina de l’Adolescència (SEMA) i el departament d’Educació de l’Ajuntament de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 13 =