Diputació exigeix a Ximo Puig que siga contundent amb el Govern Central en matèria de finançament, aigua i turisme

En aquesta reunió bilateral s’han establit les bases per a la creació d’una Comissió Mixta Permanent per la qual passen les lleis que afecten les diputacions abans d’aprovar-les en Corts

Diputació exigeix a Ximo Puig que siga contundent amb el Govern Central en matèria de finançament, aigua i turisme
04/09/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha reunit aquest matí amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb l’objectiu de tractar assumptes d’interés per a la província. L’aigua, el finançament autonòmic, el turisme o les infraestructures han sigut alguns dels assumptes que Mazón ha posat damunt de la taula i sobre els que ha “exigit” a Puig una major reacció i contundència respecte al Govern d’Espanya.

Al final de la trobada, el primer d’aquesta legislatura entre tots dos, el president ha puntualitzat: “estic satisfet sobre el desenvolupament d’algunes ombres que encara podrien quedar respecte al futur de les diputacions o de les relacions amb el Consell. Parle del Fons de Cooperació Municipal, de la Llei de Mancomunitats i de la Llei de Serveis Socials”.

En aquest sentit, ha indicat: “hem acordat deixar a un costat la relació d’imposició per a passar a un model de cooperació i coordinació amb la creació d’una Comissió Mixta Permanent per a aquesta legislatura. Qualsevol llei en la qual puguen participar o que afecte les diputacions no es portarà a les Corts Valencianes si no ha passat abans per aquesta comissió, per un fòrum de coordinació i per una cerca de consens, dins del diàleg i de les competències pròpies de cada administració”.

Mazón ha qualificat aquesta proposta d'”un pas avant en el qual ja hem establit els interlocutors d’aqueixa comissió que afectarà diverses conselleries”.

En la mateixa línia, el president de la Diputació ha destacat: “s’estableix un clima diferent de cooperació. No podem permetre que se’ns obligue les diputacions a renunciar al nostre principi d’organització, al nostre suport prioritari als xicotets municipis contra un pressupost que és complicat”.
Mazón ha insistit que els diners i els recursos en aquests moments no estan en la Comunitat Valenciana, “per tant no podem barallar-nos per ells. Estan a Madrid i a Brussel·les i per això li he demanat contundència a Puig, perquè el que està ocorrent amb el finançament de la Comunitat és inadmissible. S’inventen informes que ni existeixen per a no avançar-nos si més no els fons de liquidació que mereixem i des que és president Pedro Sánchez el nivell d’exigència de la Generalitat deixa molt a desitjar”.

Altres focus de reivindicació que li ha traslladat el responsable institucional al cap del Consell és el de la gestió del programa de l’Imserso. “Per al sector hoteler de Benidorm i de la província és una situació que no es pot tolerar i haurem d’acabar anant a un nou model”. També en matèria turística ha concretat que li ha demanat a Puig que aclarisca la seua postura respecte a l’aplicació d’una taxa turística, perquè “la meua és de rebuig, no i mai, i aqueixa contundència és la que espere de la Generalitat”, ha matisat.

Una altra qüestió d’importància que entraven en el bloc d’assumptes de l’agenda institucional ha sigut la de l’aigua, un punt clau sobre el qual Mazón ha explicat que “el Tajo-Segura i el Xúquer Vinalopó estan amenaçats en aquests moments per diferents motius i per diferents administracions. L’actitud del Govern d’Espanya és inadmissible i per tant, li he exigit a Ximo Puig que siga molt més contundent en aquest assumpte del que ho ha sigut fins hui”.

Ha concretat, no obstant això, que la Diputació està en contacte i col·laboració amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, i amb la consellera del ram, Mireia Mollà, “però fa falta una major pressió de la Generalitat Valenciana respecte a l’aigua”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × four =