La Diputació d'Alacant distribueix 370.000 euros per a impulsar l'artesania local en la decoració nadalenca

La resolució d’aquesta línia d’ajudes beneficiarà a quaranta municipis que podran adquirir i instal·lar elements per a ornamentar els seus carrers i places

La Diputació d'Alacant distribueix 370.000 euros per a impulsar l'artesania local en la decoració nadalenca
23/11/2021 -

La Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió d’ajudes per import de 370.000 euros destinades a quaranta ajuntaments i altres ens locals, la majoria de menys de 5.000 habitants, per a l’adquisició i instal·lació d’elements nadalencs.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “amb la posada en marxa d’aquesta nova convocatòria, la institució provincial pretén pal·liar els efectes negatius que la situació de crisi sanitària derivada de la pandèmia per la COVID-19 ha tingut sobre els artesans radicats a la província, que no han pogut desenvolupar la seua activitat en circumstàncies de normalitat”.

Les ajudes s’han repartit en poblacions de set comarques alacantines. La titular de Cultura ha destacat que també es pretén amb aquestes subvencions “afavorir als municipis, especialment als més xicotets, perquè puguen afrontar les despeses extraordinàries que es generen amb motiu de les festes nadalenques”.

A la Marina Alta, els ajuntaments de La Vall d’Alcalà, Murla, Sanet y Negrals, EATIM Jesús Pobre, Teulada, Llíber, Xaló i l’entitat local menor de Llosa de Camacho s’han repartit 70.000 euros, mentre que als municipis de Castell de Guadalest, Relleu, Beniardà, Sella i Bolulla, a la Marina Baixa, els han correspost 48.000 euros.

Al Comtat s’han distribuït 103.000 euros entre les localitats de L’Alqueria d’Asnar, Agres, L’Orxa, Famorca, Benimassot, Balones, Alfafara, Beniarrés, Tollos, Quatretondeta i Plans. Així mateix, un total de 42.000 euros ha sigut per als municipis de La Torre de les Maçanes, Aigües, Agost, Busot i Sant Joan d’Alacant a la comarca de L’Alacantí i en l’Alt i Mitjà Vinalopó s’han repartit prop de 38.000 euros entre Salinas, Hondón de los Frailes, Algueña i Monforte del Cid.

Finalment, la comarca de la Vega Baixa ha rebut subvencions per import de 66.000 euros corresponents a San Isidro, Benferri, Daya Vieja, Benejúzar, Rafal, Daya Nueva i Granja de Rocamora.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty + five =