La Diputació d'Alacant impulsa la creació d'un parc arqueològic entorn del jaciment de la Illeta dels Banyets

El pla, que inclou la conservació i posada en valor del paratge, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Campello i la Fundació CV MARQ

La Diputació d'Alacant impulsa la creació d'un parc arqueològic entorn del jaciment de la Illeta dels Banyets
11/11/2021 -

La Diputació d’Alacant reforçarà la protecció, conservació i posada en valor de l’equipament cultural de la Illeta dels Banyets amb la creació d’un parc arqueològic en l’àrea d’influència del jaciment. El Pla, que es durà a terme amb l’Ajuntament del Campello i amb la Fundació CV MARQ, inclourà, entre altres actuacions, la millora de l’accessibilitat i un centre d’interpretació.

Tal com ha destacat el diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, “posar en valor i promocionar l’important llegat patrimonial que atresora la província és un dels principals objectius de la institució provincial, per això la creació del qual serà un dels millors parcs arqueològics de la costa mediterrània suposa tot un repte per a nosaltres”.

El projecte, en el qual col·laboren també el Ministeri de l’Interior i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, contempla les possibilitats del conjunt que envolta a la Illeta com a espai privilegiat per al desenvolupament del turisme cultural. El Pla Especial delimitarà l’entorn de protecció de la zona arqueològica, regulant amb detall els requisits d’edificació i ús de sòl.

La Illeta dels Banyets, declarada Bé d’Interés Cultural, forma part de la xarxa de jaciments dependents del MARQ i ocupa la part central de la zona costanera que s’estén des de la Serra Gelada fins al Cap de l’Horta. Són moltes les cultures que es van assentar en aquest lloc en diferents èpoques de la història, des del Neolític final fins als romans. Entre les construccions, destaquen els famosos vivers de peix coneguts com els Banys de la Reina, que donen nom al lloc.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 4 =