L'Ajuntament d'Alacant crea un dispositiu per a evitar aglomeracions i fogueres el 23 de juny

L'Ajuntament d'Alacant crea un dispositiu per a evitar aglomeracions i fogueres el 23 de juny
18/06/2020 -

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha fet públic l’ampli dispositiu organitzat per a la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, en el qual participaran un centenar de Policies Locals i voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil, per a blindar totes les platges i cales amb controls d’accessos i clos, evitant celebrar les tradicions fogueres en l’arena.

L’Ajuntament d’Alacant ha decidit no autoritzar aquesta celebració en aquests moments de desescalada de la pandèmia de la COVID, com a mesura preventiva i de seguretat per a evitar aglomeracions en l’arena durant aquesta nit que congrega a milers de persones, en una trobada que podria comportar un risc de nous contagis de coronavirus.

El regidor José Ramón González ha explicat l’ampli operatiu que s’ha organitzat per a “preparar una forta vigilància aquesta nit reforçada amb les unitats de Platges, GOIR, Fox i del Servei Nocturn juntament amb els quads i els voluntaris de Protecció Civil que estaran durant tota la nit en un dispositiu fix amb un Lloc de Comandament Avançat al Postiguet i servei sanitari per a vetlar per la seguretat i protecció de tots els ciutadans”.

Els agents començaran a vigilar amb el servei extraordinari de platges al llarg de tota la vesprada, i a partir de les 21 hores s’incorporaran prop d’un centenar de policies que revisaran i controlaran tots els accessos a les cinc platges de la ciutat, Postiguet, Albufereta/Almadrava, Saladar/Urbanova, Sant Joan i Tabarca, i les cales del Cap de l’Horta, i es mantindran patrullant a peu i amb els quads durant tota la nit.

El regidor José Ramón González, ha explicat que “enguany hem de ser molt prudents per a evitar qualsevol situació que puga comportar risc i aglomeracions perquè la salut és prioritària, i aquesta és una nit que congrega a molta gent”, al mateix temps que ha realitzat una crida al fet que “no s’acudisca a les platges, ja que hem d’actuar amb responsabilitat cívica”.

La Policia Local d’Alacant intervindrà delimitant la platja del Postiguet amb clos en l’accés, on es pogueren realitzar les tradicionals fogueres, i un control a la zona de l’arena, impedint que entren amb fustes i envasos de vidre o elements metàl·lics, susceptibles, no sols de ser utilitzat com a combustible, sinó, fins i tot de causar mal o lesions, establint els punts fixos d’accés, cadascun d’ells vigilat per diversos agents, suport de la Unitat GOIR i reforç en l’arena de Quads patrullant.

“Els Policies Locals i voluntaris de Protecció Civil estaran per a vetlar per la nostra seguretat, i és important seguir les seues recomanacions i recordar que el consum d’alcohol està prohibit i tampoc es pot accedir a l’arena amb begudes alcohòliques, ja que es revisaran els accessos per a evitar i prevenir que es facen botellons”, va asseverar José Ramón González.

En l’Albufereta i l’Almadrava es realitzara des de primera hora de la nit, control dels accessos en l’arena, i punts de vigilància fixos tota la nit, així com en la zona de la Urbanova, que tindrà reforç d’un Quad amb policia patrullant. Tabarca, es controlarà i evitarà pel servei ordinari a l’Illa les Fogueres i botellons a l’Illa.

Per la seua part un dels operatius més amplis es desplega a la Platja de Sant Joan, els controls d’accés a la zona de l’arena seran més amplis amb Policies i voluntaris de Protecció Civil, vigilat també per quatre agents motoritzats de reforç amb dos Quads.

Així mateix en la Cala dels Jueus i Cala La Palmera, també s’establirà una vigilància fixa impedint d’una banda la celebració de fogueres així com aglomeracions i concentracions de persones per a realitzar botelló.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − six =