El cambril de la Santa Faç centra una nova sessió del cicle ‘Descobreix una obra d'art’ de l'Institut Gil-Albert

La sessió s’organitza en homenatge a l’historiador Hernández Guardiola, expert en les manifestacions artístiques d’aquesta capella del segle XVII

El cambril de la Santa Faç centra una nova sessió del cicle ‘Descobreix una obra d'art’ de l'Institut Gil-Albert
14/06/2019 -

El cicle ‘Descobreix una obra d’art’ es traslladarà demà divendres fins al monestir de la Santa Faç per a desgranar les peculiaritats del cambril, de la mà de l’expert en patrimoni cultural Pablo Rosser. La cita organitzada per l‘Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert tindrà lloc a les 19.00 hores en la capella construïda en el segle XVII.

El cambril de la Santa Faç és una de les expressions artístiques del barroc més destacades en la Comunitat Valenciana i el doctor Rosser, professor de Didàctica de la Història en la Universitat d’Alacant, serà l’encarregat d’explicar les seues peculiaritats. D’altra banda, cal destacar que l’acte ha sigut programat també com a homenatge pòstum a l’historiador Lorenzo Hernández Guardiola, el major estudiós d’aquest espai artístic del segle XVII.

El cambril, on es custodia la relíquia de la Santa Faç en una fornícula, destaca per ser una capella hexagonal situada a l’interior del temple. En la seua elaboració van participar l’escultor Joseph Vilanova com a autor de la talla, el daurador Pere Joan Valero i el pintor Juan Conchillos, que va concebre els llenços que recreen en cado tram els miracles i moments principals de l’inici de la tradició del romiatge, excepte en un d’ells en el qual apareixen els membres del Consell de la Ciutat d’Alacant que van decidir en 1661 escometre l’obra.

El doctor i especialista en art barroc Hernández Guardiola, mort el mes de novembre passat, va ser l’autor de la primera monografia sobre aquest tema amb El cambril de la Santa Faç, una de les edicions de la celebració del V Centenari del romiatge en 1989. Per aqueix motiu el IAC, entitat de la qual va formar part l’autor des de 1995 a 2007 com a subdirector del departament d’Art, ha organitzat aquesta sessió com a homenatge i record de les seues aportacions.

Per part seua, Rosser és doctor en Patrimoni Històric i Arqueològic, tècnic de Patrimoni cultural de l’Ajuntament d’Alacant i professor associat en la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant. A més, coordina el curs anual de la UA titulat “La Santa Faç, un nou codi Da Vinci?”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − eight =