El MARQ acull durant la jornada de hui un cicle de conferències sobre la civilització i l'art iraní

El diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, assisteix a la inauguració del cicle

El MARQ acull durant la jornada de hui un cicle de conferències sobre la civilització i l'art iraní
13/06/2019 -

El MARQ acull durant tota la jornada de hui un cicle de conferències sobre la cultura, l’art i la civilització iraniana a càrrec de catedràtics, doctors i experts en la matèria. Un centenar d’estudiants, acadèmics i públic en general presenciaran les xarrades a la inauguració de les quals ha assistit el diputat de Cultura i Educació, Cèsar August Asencio, acompanyat pel degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, Juan Francisco Mesa, el director tècnic del MARQ, Manuel Olcina, i el director de la Fundació CV-MARQ, José Alberto Cortés.

La proposta s’emmarca en les activitats paral·leles a l’exposició internacional que actualment exhibeix el museu, fins al mes vinent de setembre, amb el títol ‘Iran. Bressol de civilitzacions’, tal com ha detallat el diputat, qui ha ressaltat la importància d’aquestes iniciatives per a contextualitzar i aportar més informació sobre les mostres internacionals que acull el museu.

Arqueòlegs, tècnics i experts del MARQ com Jorge Soler, José Luis Menéndez o Rafael Azuar, han presidit algunes de les taules de ponències que han comptat amb la participació de Rudi Matthee, de la Universitat de Delaware, als EUA, qui ha abordat ‘La idea d’Iran en el període Safaví: preeminència dinàstica i orgull urbà’ o de José Cutillas, de la Universitat d’Alacant, que ha incidit en ‘Les missions i missioners carmelites en l’aniran safaví. Diplomàcia i Política Religiosa en els segles XVI-XVII’.

També durant el matí ha intervingut Enrique García, del Consell Superior d’Investigacions Científiques, CSIC-Madrid’ per a detallar la relació entre ‘Espanya i Iran durant la Primera Guerra Mundial’.

Després de les conclusions i preguntes, la jornada vespertina continuarà amb una xarrada de Fereidoun Biglari, subdirector per a Assumptes Culturals del Museu Nacional d’Iran, qui revelarà l”Ocupació Paleolítica d’Iran, nova evidència de les Muntanyes de Zagros i Alborz’. Després d’ell Kamyar Abdi, doctor en Arqueologia de la Universitat de Michigan, els EUA, explicarà els ‘L’eix dels quatre pilars. El paper essencial de la monarquia en el desenvolupament de la civilització iraniana’. Finalment, Karam Mirzaei, doctor en Investigacions d’Art de l’Escola d’Art de la Universitat de Shahed, Iran, parlarà sobre els ‘Ornaments arquitectònics dels segles VI al XIV en el Museu d’Arqueologia i Art Islàmic d’Iran’. El discurs de clausura serà a càrrec de José Alberto Cortés i José Cutillas.

EXPOSICIÓ SOBRE IRAN

Inaugurada el mes de març passat, ‘Iran, Bressol de Civilitzacions’ és una ambiciosa exposició que recorre la trajectòria d’una de les cultures més remotes i prolífiques de la història a través de 195 peces, moltes procedents de jaciments que són Patrimoni de la Humanitat.

Al costat d’aquesta exhibició es pot visitar també fins a l’1 de setembre la mostra complementària “Espanya i Iran en l’època dels Grans Imperis” que aborda el vincle diplomàtic entre tots dos països durant el regnat dels Àustries i l’impere safaví.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × 1 =